Ilmavoimat ja Kuopio-Jukola yhteistyöhön!

Ilmavoimien esikunnan ja Kuopio-Jukola 2014 välinen yhteistyösopimus allekirjoitettiin Ilmavoimien esikunnassa Tikkakoskella. Allekirjoittajina olivat esikuntapäällikkö prikaatikenraali Kari Salmi, henkilöstöpäällikkö eversti Pasi Hakala, Kuopio-Jukolan kilpailunjohtaja Jouko Kaihua ja Kuopion Suunnistajien puheenjohtaja Timo Suhonen.

Ilmav_Juk_500

Jukolan viesti on kasvanut 66 vuodessa 41 joukkueen tapahtumasta lähes 3000 joukkueen suurviestiksi. Puolustusvoimat on ollut Jukolan viestin päätukijana jo kymmenen vuotta.

– Kuopio-Jukola 2014 järjestetään suurella määrällä vapaaehtoistyötä, mutta ilman Puolustusvoimien panosta koko tapahtuman toteuttaminen olisi nykyään ylivoimaisen vaikeaa ellei jopa mahdotonta, analysoi kilpailunjohtaja Jouko Kaihua.

– Jukolan viestin positiivinen julkisuusarvo on merkittävä, sanoi esikuntapäällikkö Kari Salmi,
– Puolustusvoimat haluaa olla  mukana tapahtuman tukemisessa, sillä se edustaa niitä liikunnallisia arvoja, jotka ovat Puolustusvoimien suorituskyvyn kannalta tärkeitä.

– Jokaisen sotilaan perustaitoihin kuuluu liikkua maastossa kaikissa sää- ja valaistusolosuhteissa, Salmi jatkaa,
– Haluamme kannustaa ihmisiä liikkumaan ja pitämään kunnostaan huolta. Kannustamme myös henkilöstöämme osallistumaan Jukolaan.

Pääesikunta suunnittelee vuosittaiset tehtävät alajohtoportailleen. Vuonna 2014 toteuttamisvastuu on Ilmavoimilla, joten Ilmavoimien esikunta ohjaa ja resursoi tapahtumaa. Toteuttavana joukko-osastona on Karjalan Lennosto yhteistoiminnassa mm. Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen ja Viestirykmentin kanssa.

– Saamme monenlaista apua. Viestirykmentti esimerkiksi rakentaa harjoituksenaan kilpailumaastoon viestiverkon, joka auttaa Jukolan reaaliaikaista seurantaa kilpailukeskuksessa ja televisiossa., iloitsee Jouko Kaihua.

Esikuntapäällikkö Kari Salmi kertoo Puolustusvoimien olevan  Suomen suurin kuntokoulu, joka haluaa olla edistämässä kansalaisten hyvinvointia ja fyysistä suorituskykyä. Ilmavoimat osallistuu merkittävällä panoksella Kuopio-Jukolan tukemiseen ja palvelujen järjestämiseen. Lisäksi Ilmavoimat esittelee tapahtumassa kalustoaan ja toimintaansa.

– Haluamme olla varmistamassa tapahtuman onnistunutta toteuttamista, Salmi sanoi,
– Ilmavoimat toivottaa osallistujat tervetulleiksi kilpailemaan Kuopio-Jukolaan tai muuten vaan nauttimaan ainutlaatuisesta urheilutapahtumasta, kun Suomen luonto on parhaimmillaan!

– Luonnossa kulkeminen on yksi suomalaisten perusoikeuksista, totesi Jouko Kaihua,
– Arvostan suuresti, että Puolustusvoimat on tällä tavalla mukana kehittämässä ja tukemassa maailman suurinta viestisuunnistuskilpailua ja Suomen suurinta aikuisliikuntatapahtumaa!

Asiakirjat vaihtavat omistajaa. Henkilöstöpäällikkö eversti Pasi Hakala (vas), esikuntapäällikkö prikaatikenraali Kari Salmi, kilpailunjohtaja Jouko Kaihua ja KuoSun puheenjohtaja Timo Suhonen.

Asiakirjat vaihtavat omistajaa. Henkilöstöpäällikkö eversti Pasi Hakala (vas), esikuntapäällikkö prikaatikenraali Kari Salmi, kilpailunjohtaja Jouko Kaihua ja KuoSun puheenjohtaja Timo Suhonen. Kuva: Suvi Juurikka, Ilmavoimien viestintäkeskus.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät Venlojen-viesti

Osuusisännät Jukolan-viesti