Jukolan ”pitkäyö” jo toisella osuudella

Pääratamestari Juhani Jetsonen on päätynyt ratasuunnitelmissaan hyödyntämään savolaisen kesäyön parhaan pimeyden jo Jukolan toisella osuudella. Kuopiossa aurinko laskee lauantaina 14.6.2014  klo 23:14 ja nousee aamulla jo klo 3:05. Karttavalot ovat varmasti tarpeen heti lähtölaukauksen kajahdettua Huuhanvuoren katveessa suunnistajien sännätessä Jukolan maastoon. Kalenterin mukaan kesäpimeää on koko toisen osuuden ajan. Jos on pilvistä, hämäryyttä jatkuu pitkälle aamuun.

Puolustusvoimat on perinteisesti ollut osuusisäntänä ”pitkänyön”-osuudella, joka on suunnistettu lähes aina kolmannella osuudella. Yöosuuden siirtäminen jo toiselle osuudelle sopi myös Puolustusvoimille, joten lopulta asian päättäminen oli pääratamestarille helppoa. Suunnistajat ja joukkueenjohtajat laitetaan nyt uuden haasteen eteen.

Pääratamestari Juhani Jetsonen on itsekin lähes aina juossut Jukolan ”pitkänyön” kolmannen osuuden. Hän tietää, kuinka tärkeää joukkueiden on onnistua myös Kuopio-Jukolan yössä. Ehkä sillä on jopa aikaisempaa suurempi merkitys.

– Veikkaan, että suurimmat virheet tullaan tekemään juuri yöosuuksilla. Vahvoille taitosuunnistajille tarjotaan mahdollisuutta jopa irtaantumiseen, arvioi Juhani Jetsonen,
– Hajonnoista en tietysti kerro mitään, mutta uria ei toisella osuudella ole juurikaan käytettävissä.

– Maasto on mielenkiintoinen ja nähtäväksi jää, kuinka seurat sijoittavat huippusuunnistajiaan eri osuuksille, miettii Jetsonen,
– Panostetaanko aloitukseen, yöosuuksille vai ankkuriosuudelle, variaatioita lienee tarjolla totuttua enemmän.

– Varmasti paras joukkue voittaa Kuopio-Jukolassakin, pääratamestari toteaa.

Syysmyrskyjen tuhot kilpailualueella on tarkastettu. Onneksi myrskyistä selvittiin suhteellisen vähällä. Raivattavia alueitta ei ole paljon ja kartan päivitys ehditään tekemään ennen painokoneiden käynnistymistä. Ellei sitten Seija-myrsky tehnyt tuhojaan?

Kuopio-Jukolan pääratamestari Juhani Jetsonen on vielä arvoituksellinen.

Kuopio-Jukolan pääratamestari Juhani Jetsonen on vielä arvoituksellinen.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät Venlojen-viesti

Osuusisännät Jukolan-viesti