Koulun kevätjuhlassakin Jukolaa

Kuopiolaisessa Pohjantien koulussa kevätjuhla alkoi tänään poikkeuksellisella tavalla. Yli 50 lasta kirmaisi otsalamput päässä yleisön eteen videolla, joka oli kuvattu jo ennakkoon koulun salissa. Juhlan koko ohjelma oli koottu 25 päivän kuluttua alkavan Jukolan viestin ympärille. Ympäri maailmaa kilpailijat saapuivat paikalle junalla ja kilpailukeskukseen majoituttiin reippaan musiikin tahdittamana. Ja tietysti kisat avattiin juhlallisesti. Salin täysi yleisö sai seurata viestin etenemistä maastossa ja vaihtoalueella. Lopulta voittajajoukkue löytyi ja se palkittiin hyvin juhlavasti.

Otsalampuin varustautunut orkesteri avasi Jukolan viestin tapahtumat.

Otsalampuin varustautunut orkesteri avasi Jukolan viestin tapahtumat.

Viime joulujuhlassa opettaja Taina Räsänen mietti jo seuraavan kevätjuhlan aiheita. Silloin välähti: Jukolan viesti. Idea  jalostui lopulta esitykseksi isommalla opettajaporukalla.

Oppilaille kerrottiin talven ja kevään aikana Jukolan viestiin kuuluvista tapahtumista. He olivat innoissaan tekemässä videoita, musiikkiesityksiä ja tansseja.

– Erityisesti otsalamppujen käyttö on ollut mieluisaa, kertovat opettajat Sanni Heinikainen ja Taina Räsänen, jotka olivat osaltaan projektin vastuunkantajina.

Juhlasaliin oli rakennettu mahtava telttakylä oikean Jukolan malliin.

Juhlasaliin oli rakennettu mahtava telttakylä oikean Jukolan malliin.

Kevätjuhlaa varten oppilaat tekivät paljon videoita aina ”Urheiluruudusta” maastokuvauksiin saakka. Uuden teknologian käyttö ja sen yhdistäminen perinteisempiin taiteen keinoihin oli kaikille mukana olleille hyvin opettavaista.

– Yksi mieleenpainuvimmista hetkistä oli varmasti Jukolan lähdön kuvaaminen, muistelee Sanni Heinikainen ja Taina Räsänen,
– Kolme luokallista lapsia juoksi otsalamput päässä ympäri pimeää liikuntasalia.

Pohjantien koulu on osallistunut Liikkuva Koulu -hankkeeseen, joten suunnistus kevätjuhlan teemana oli senkin vuoksi luontevaa. Juhla kokosi mukavasti kouluvuoden yhteen ja ja esille pääsivät koulun kaikki painotusalueet: saksankielinen opetus, musiikkiluokat ja tanssipainotus.

Oppilaat ilmaisivat tanssin ja musiikin avulla

Oppilaat ilmaisivat tanssin ja musiikin avulla ”Suunnistajan painajaista”.

– Olen käynyt itsekin parissa Jukolassa harrastusmielessä juoksemassa, kertoo Heinikainen,
– Muutamat opettajamme ovat käyneet kuntorasteilla ja ollaan meiltä tulossa Kuopio-Jukolan toimitsijoiksikin.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät Venlojen-viesti

Osuusisännät Jukolan-viesti