Silja-Rastit näytti suuntaa kohti Louna-Jukolaa

Paimion Rastin ja RastiPiikkiön yhteistyössä järjestämä Jukola-prologi, Silja-Rastit, keräsi yli 1600 suunnistajaa kilpailemaan Paimioon Kauhaisten metsiin. Keskimatkan kilpailussa pääsarjojen voittajiksi suunnistivat Andrei Hramov (H21A1), Timo Sild (H21A2) ja Olli Ojanaho (H21A3) sekä Miia Niittynen (D21A1) ja Heini Saarimäki (D21A2).

Kahden seuran yhteistyönä järjestämät Silja-Rastit onnistuivat hyvin. Paimion Rastin järjestämisvastuu keveni ja voimia säästyi Louna-Jukolaan, kun RastiPiikkiö otti huolehtiakseen ratamestarityöt, ravintolapalvelut, kuntosuunnistuksen ja kilpailujen tiedotuksen. Sää suosi kilpailua ja osallistujat olivat tyytyväisiä. Myös vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin.

Kilpailuissa riitti kaikenikäisiä osallistujia 10-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sarjoista 85-vuotiaiden ikämiessarjaan. Kilpailijoiden mukana tulleet kannustusjoukot innostuivat hekin suunnistamaan, ja kilpailun ohessa järjestetyssä kuntosuunnistuksessa kävikin yli 170 osallistujaa metsässä reippailemassa.

Vaikka Silja-Rastit onkin perinteisesti yksi kevään päätapahtumista ennen Jukolan viestiä, Suomen maajoukkuetason suunnistajia ei tällä kertaa kuitenkaan nähty. Suomen kirkkain kärki oli ensi vuoden MM-kisoihin tähtäävällä leirillä Ruotsissa. Tästä huolimatta Paimiossa nähtii kovaa kamppailua kilpailun kärkisijoista. Erityismaininta on annettava H85-sarjan voittaneelle Erkki Lätille, joka suunnisti sarjansa 2,4 kilometrin matkan metsämaastossa erinomaiseen aikaan 39.08. Lätti on vuoden 2013 H85-sarjan MM-hopeamitalisti Sveitsistä.

Muun muassa tulokset löytyvät Silja-Rastien webbisivuillta.

Louna-Jukolaan on aikaa enää 55 päivää. Muista aloittaa harjoittelu ja valmistautuminen viimeistään nyt!

Silja-Rastien nuorimpia osanottajia. Vauhtiin ovat juuri päässeet

Silja-Rastien nuorimpia osanottajia. Kisaan ovat juuri startanneet Espoon Suunnan Henriette Plit (D14, vas.), Tampereen Pyrinnön Leo Matinheikki (H14) ja Helsingin Suunnistajien Venla Salonen (D13).

« Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit