Fennian joukkueiden tavoitteena nauttia suunnistuksesta

Vakuutusyhtiö Fennia on osuusisäntänä Jukolan viestin 5. osuudella. Osuusisännyyden lisäksi fennialaiset voi bongata myös metsästä, sillä yritys on mukana joukkueilla sekä Venlojen että Jukolan viestissä.

Vaikka yritys onkin konsernijohtaja Antti Kuljukan johdolla ensimmäistä kertaa mukana tapahtumassa, on Fennian miesten joukkue kokenut Jukolan kävijä: joukkueen konkarilla, Kaj-Olof Lindgrenillä, on vuorossa jo 47. Jukolan viesti ja muukin porukka on kiertänyt jo kymmeniä viestejä. Joukkueessa juoksevat lisäksi Petri Hämäläinen, Timo Järvenpää, Mika Manninen, Kari Sikkinen ja Timo Pietikäinen. Vaikka kokenut joukkue ei tarvitsekaan erityistä treeniä tapahtumaa varten, valmistautuu osa joukkueesta Hälvälän supikkoon treenaamalla yhdessä Jukolan virallisessa treenimaastossa.

Fennian Venloista sen sijaan kaikki ovat ensikertalaisia. Niina Mänttäri, Laura Miettunen, Tuulikki Saari ja Sanna Pihlajaniemi ovat kuitenkin valmistautuneet viestiin huolella osallistumalla kevään aikana Helsingin Suunnistajien suunnistuskouluun.

“Samanhenkiset yllytyshullut kohtasivat ja niin päätimme osallistua Venlojen viestiin. Olen fiilistellyt aiempien vuosien Jukolan viestejä sosiaalisessa mediassa ja tapahtuma vaikuttaa todella upealta. Nyt kun Fennia on osuusisäntänä, tuntui kivalta lähteä mukaan”, kertoo Niina Mänttäri.

Suunnistuskoulu on ollut tosi hyvä kokemus ja olemme oppineet paljon. Iltarasteilla on ollut kiva huomata suunnistajien yhteisöllisyys: kaikki ovat avuliaita ja hyvällä mielellä liikkeellä”, kehuu Tuulikki Saari. ”Luulen, että olemme löytäneet pidempiaikaisen harrastuksen, sillä stressaava työn vastapainona suunnistus rentouttaa, kun on pakko keskittyä hetki vain karttaan”.

Suunnistus on fennialaisille luonteva liikuntamuoto ja yhteinen hyvinvointi tärkeä asia. Osana Jukola-projektia Kuljukka kutsuikin huippusuunnistaja Fredric Portinin valmentamaan joukkueita. Samalla Portin piti koko yrityksen henkilöstölle avoimen luennon, jossa kertoi suunnistuksesta lajina ja hyvinvoinnista yleensä. Sen jälkeen keskityttiinkin joukkueiden kanssa Jukolan erityispiirteisiin ja suppamaastojen haasteisiin.

Portinin mielestä on upeaa, että Jukolan viesti houkuttelee mukaan paljon yritysjoukkueita.

”Olemme usein muiden huippusuunnistajien kanssa jutelleet siitä, miten hienoa on, että yritysporukat uskaltavat lähteä mukaan Jukolaan ja Venlojen viestiin matalalla kynnyksellä. Juuri tämä näkökulma on Jukolassa erityisen hienoa: on mahtava nähdä työporukoita yhdessä suunnistuksen parissa vapaa-ajalla”, Portin kehuu.

Fennian molemmat joukkueet odottavat innolla Lahti-Hollola Jukolaa ja starttia, jolloin saa pukea oman firman paidan päälle. Yhteisenä tavoitteena on nauttia uudesta elämyksestä ja kokonaisvaltaisesta kokemuksesta.

”Jukola on vuodesta toiseen kesän huipputapahtumia, minne on aina ilo mennä kohtaamaan muita suunnistajia. Tavoitteena on, että jokainen nauttii suorituksestaan ja tuo viestin seuraavalle onnistuneesti”, summaa Antti Kuljukka.

Fennia – Yrittämistä ja elämää varten

Fennia on yritysten, yrittäjien ja kotitalouksien taloudellisen turvallisuuden kumppani. Fennia-konsernin palvelut tuottavat vahinkovakuuttamiseen erikoistunut Fennia, vapaaehtoisia henki-, eläke- ja säästövakuutuksia tarjoava Henki-Fennia, varainhoitopalveluja tarjoava Fennia Varainhoito Oy sekä palveluyhtiö Fennia-palvelu Oy.

Kuvassa:
Takana: Mika Manninen, Timo Pietikäinen, Kari Sikkinen, Timo Järvenpää
Keskellä: Fredric Portin, Petri Hämäläinen, Kaj-Olof Lindgren, Antti Kuljukka
Edessä: Laura Miettunen, Sanna Pihlajaniemi, Niina Mänttäri, Tuulikki Saari

Teksti ja kuva: Hanna Laakso