Hornetin ylilento juhlistaa 70. Juhla-Jukolaa ja Puolustusvoimien 100-vuotisjuhlavuotta

Puolustusvoimien 100-vuotisjuhlavuotta juhlistetaan Lahti-Hollola Jukolassa laajalla Puolustusvoimien kalustonäyttelyllä. Näyttely sijaitsee kilpailukeskuksen pohjoisosassa, juhlalavan takana. Lisäksi lauantaina klo 19 Jukolan juhlan avaa Hornetin ylilento. Hornet lentää kilpailukeskuksen yli 150 metrin korkeudessa 800 kilometrin tuntinopeudella. Ylilentävästä Hornetista lähtee kohtuullisen kova ääni, joten korvat kannattaa tarvittaessa suojata käsillä ja huomioida myös lapset ja esimerkiksi koirat.

Puolustusvoimat Jukolan pääyhteistyökumppani

Tänä vuonna 100 vuotta täyttävä Puolustusvoimat on Jukolan pääyhteistyökumppani ja yksi osuusisännistä. Puolustusvoimat muun muassa lainaa ja pystyttää Jukolan sotilasteltat ja huolehtii TV- ja online-rastien tiedonsiirtokaapeleiden vedosta maastoon. Lisäksi Jukolan käyttöön saadaan kenttäkeittimiä. Puolustusvoimat näkyy Jukolassa kalustonäyttelyn lisäksi myös mainosaidoissa ja kilpailijoiden sisäänluvun portissa.

Puolustusvoimien kalustonäyttelyalueelta juhlalavan takaa löytyy myös Sotilaskoti. Sotkusta saa ostaa kuuluisia munkkeja, kahvia, teetä ja mehua lauantaista kello kymmenestä sunnuntaihin puoleenpäivään.