Itsevarma Stora Tuna jatkaa valmistautumalla MM-kisoihin

Venlojen voittajajoukkue Stora Tuna:n naiset tekivät kaikki ehjät suoritukset. Avausosuuden Anna Mårsell oli kolmatta kertaa avaamassa Stora Tunan viestin. Hän yritti keskittyä vaan omaan tekemiseensä ja oli tyytyväinen huomatessaan olevansa kärjen tuntumassa. Loppuosan radasta hän varmisteli pitääkseen sijoituksen mahdollisimman hyvänä ja tuli vaihtoon kahdeksantena.

Kakkososuuden Magdalena Olson, joka kertoi olevansa oikeastaan etupäässä hiihtosuunnistaja, iloitsi, että Anna antoi hänelle täydelliset lähtöasemat. Hän kertoi käyneensä puolivälissä rataa yhdellä väärällä hajonnalla, mutta tajunneensa sen nopeasti, joten aikaa ei paljon tuhraantunut. Sijoitus pysyi samana.

Kolmannella osuudella sveitsiläissyntyinen Julia Jakob kertoi saaneensa hyvän lähdön, mutta menneensä aika yksin. Kerran piti pysähtyä ja varmistaa sijainti, mutta varsinaisia virheitä Julia ei tehnyt. Vaihtoon tullessaan hän nosti sijoituksen kuudenneksi

Ankkuriosuuden juoksi tämän hetken ehkä maailman kovin naissuunnistaja Tove Alxandersson. Hän ei tiennyt olevansa johdossa, mutta aavisteli, että hyvin menee, kun muita ei näkynyt. Tovelta kysyttiin hänen fyysisen ylivoimansa salaisuutta – Treenaan paljon ja kovaa, nauroi Tove vastaukseksi.

Naiset kertoivat jatkosuunnitelmissaan olevan MM-kisoihin valmistautuminen.

Teksti: Anne Rauhamäki
Kuva: Kimmo Hirvonen