Jukola-koulussa ennätysmäärä oppilaita – lisää otetaan

Viime syksynä Lahdessa startannut Jukola-koulu on osoittautunut menestykseksi. Syksyllä Lahden ja Hollolan maastossa kulki kartan, kompassin ja ohjaajan kanssa 89 suunnistuksesta kiinnostunutta aikuista.  Tänä keväänä suunnistusoppilaita odotetaan kulkevan Salpausselän monipuolisissa ja haastavissakin maastoissa huomattavasti enemmän.

Uusia ilmoittautumisia on kevään Jukola-kouluun tullut jo runsaasti. Koululaisten määrä on noussut jo yli 120:een.

– Uusia ilmoittautumisia otetaan vastaan 16.4. asti. Ensimmäinen tapaaminen on Lahdessa Tapanilan hiihtomajalla 17.4., sanoo koulun vetäjä Seppo Jokipelto.

Viime syksynä suunnistusoppilaat oli jaettu noin seitsemän hengen pienryhmiin. Keväälläkin opiskelu jatkuu suunnistustaitojen ja -tavoitteiden mukaan jaetuissa pienryhmissä. Kevään ensimmäiset oppitunnit käytetään teorian kertaamiseen ja tämän jälkeen Jukola-koulu jatkuu harjoituksilla Lahden ja Hollolan maastoissa. 24.4. on maastoharjoitus Tapanilassa ja 3.5. ja 8.5. opiskellaan suunnistamista maastoharjoituksissa Jukolan harjoituskartoilla.

Jukola-kouluun on osallistunut monen tasoisia aikuisia – sellaisia, jotka jo harrastavat suunnistusta ja sellaisia, jotka ovat vasta ensi kertaa kosketuksissa uuteen lajiin.

Kouluun osallistuminen ei edellytä, että koululaiset osallistuisivat kesän suurviestiin, vaikka monen haaveissa Jukolan tai Venlojen viesti onkin.

Aikuisten Jukola-koulun järjestävät yhdessä Lahden Suunnistajat -37 ja Hollolan Urheilijat -46.

Jukola-kouluun voi ilmoittautua tästä.

 

Teksti ja kuva: Päivi Piirainen