Jukola-vieraat ihastuivat vegeruokaan

Pitkät jonot ovat pitkin kisaviikonloppua johdattaneet Salpauksen vegegrillille, joka on tarjoillut Jukola-vieraille falafel-annoksia, härkis-pyöryköitä ja härkis-pitaleipiä. Jukolan vegerilli on yksi osa InnoRuoka -hanketta, jonka yksi tarkoitus on tuoda esille hämäläistä ruoantuotantoa.

InnoRuoka -hankkeen projektipäällikkö Riitta Lehtinen kertoo, että palaute paikallisesta vegeruoasta on ollut pelkästään positiivista. Samaa todistaa myös ammattikeittiökokki Anita Kauhala-Antonopoulou, joka on huhkinut muiden talkoolaisten kanssa yhdessä vegegrillin keittiössä.

Kauhala-Antonopouloun mukaan vegerillin on valmistautunut kokkaamaan parituhatta annosta, joista esimerkiksi falafel-annokset loppuivat juuri samoihin aikoihin kun Jukolan Jussin lähtivät Hälvälän supikoihin. Falefeleja oli myyty huimat tuhat annosta.

– Asiakaspalaute on ollut järjestään positiivista. Asiakkaat ovat pitäneet siitä, että kasvisruokavaihtoehto on myös grilliruokana mahdollinen.

Projektipäällikkö Riitta Lehtinen muistuttaa, että esimerkiksi kotimaisesta herneestä on moneksi.

Otsikkokuva: Vegegrillin viereen on viritetty pienimuotoinen näyttely siitä, millaisissa muodoissa esimerkiksi hernettä ja härkäpapua voi käyttää ruoanlaitossa.

Teksti ja kuvat: Päivi Piirainen