Jukolan viesti on Ekokompassi tapahtuma

Jukolan viestin perustaja- ja omistajayhteisö Kaukametsäläiset ry on vastaanottanut Ekokompassi-sertifikaatin 12.12.2017 järjestetyssä jakotilaisuudessa osoituksena siitä, että tapahtuma on sitoutunut hoitamaan ja kehittämään ympäristöasioitaan Ekokompassi-järjestelmän mukaisesti ja noudattamaan järjestelmän kriteerejä.

Ekokompassi on pk-yrityksille ja yleisötapahtumille sopiva ympäristöjärjestelmä, jota jo monet suuret yleisötapahtumat noudattavat. Jukolan viestin Ekokompassin haussa aloitteentekijänä oli Joensuu Jukolan ympäristövastaava Sari Jormanainen ja järjestelmän auditointi suoritettiin hyväksytysti Joensuu Jukolan yhteydessä 17.6.2017. Ekokompassin seuraava auditointi on vuoden 2020 Jukolan viestissä Rovaniemellä.

Lahti-Hollola Jukolassa ympäristötyötä jatketaan Joensuun viitoittamalla tiellä. Vuoden 2018 Jukolan viestin keskeisimmät ympäristötavoitteet ovat uusiutuvan energian käyttö, jätteiden tehokas lajittelu ja hyödyntäminen, lähi- ja kasviruoan suosiminen sekä liikenteen päästöjen vähentäminen.

Sertifikaatin vastaanottivat Lahti-Hollola Jukolan ympäristövastaava Anna-Lea Rantalainen ja Maarit Virtanen (kuvassa). Maarit oli mukana auditoimassa Lahden MM-hiihtojen Ekokompassia 2017 ja samaisessa tilaisuudessa vastaanottamassa MM-hiihdoille myönnettyä sertifikaattia.

Teksti ja kuva: Anna-Lea Rantalainen