Lahden Suunnistajien Lotta Kirvesmies odottavin mielin nuorten MM-kilpailuihin

Sunnuntaina 10.7. Sveitsin Scuolissa alkavissa suunnistuksen nuorten MM-kilpailuissa starttaa myös yksi päijäthämäläis-nimi, Lotta Kirvesmies. Lotan tie nuorten MM-joukkueeseen ei ollut helpoista helpoin, vaan kisalippu 12 hengen joukkueeseen irtosi vasta viimeisten katsastuskilpailuiden hyvien suoritusten myötä.

– Lähden kisoihin odottavin fiiliksin. Sveitsissä käydyissä katsastuskisoissa huomasin, että maastot ovat todella vaativia niin fyysisesti kuin taidollisesti. Mäissä joutuu kyllä kävellä, ja kun vielä on luvattu lämmintä säätä, niin vähän jännittää! Tein kuitenkin ihan hyvät suoritukset katsastuksissa ja nyt kotona olen harjoitellut hyvin ja tutkinut karttoja, joten parhaani mukaan olen valmistautunut.

Tahdosta onnistua eivät Lotan kisat ainakaan jää kiinni. Kyseessä ovat 20-vuotiaan hollolalaisneidon viimeiset nuorten arvokilpailut. Lahden Suunnistajat -37:n kasvatilla on kokemusta yhdistä aiemmista nuorten arvokisoista neljän vuoden takaa.

– Viimeiset kolme kesää ovat menneet eri syistä sivu suun. Olen epäonnistunut katsastuksissa, kärsinyt ylirasitustilasta, rasitusmurtumista ja mykoplasmasta. Motivaatiota on koeteltu, mutta luovuttaminen ei ole käynyt mielessä. Nyt olen saanut yli vuoden harjoitella terveenä, Lotta kertaa historiaansa.

Hollolan tyttöjä

Harjoittelu Lotalla on tapahtunut Hollolan ja Lahden alueella kotoa ja Lyseon urheilulukiosta käsin. Myös hiihtäjänä menestystä kerännyt Lotta pitää lukion sekä molempien seurojensa, Lahden Suunnistajien (suunnistus) ja Hollolan Urheilijoiden (hiihto) tukea tärkeänä omalla matkallaan kohti huippua. Isoin työ on kuitenkin tehty itse valmentaja-isän Juhan ja nyt myöhemmin LS-37:stä löytyneen uuden valmentajan Virpi Remahlin kanssa.

– Kyllä näitä Hollolan ja Lahden polkuja ja latuja on tullut satoja tunteja vuodessa tallattua. Välillä tuntuu, että suunnistusmaastot on päijät-hämäläistä puskaa, mutta löytyy täältä hienojakin maastoja ja erityisesti loistavat puitteet kaikkeen muuhun harjoitteluun niin kesällä kuin talvella, Lotta kehaisee.

Tänä keväänä ylioppilaaksi kirjoittanut Lotta ei vielä ole varma tulevaisuudestaan, mutta suunnistus siihen kuuluu pommin varmasti. Jyväskylän liikuntatieteellisen ovet eivät ensi yrittämällä auenneet, joten edessä on välivuosi.

– Kyllähän täällä kotimaastoissa olisi aika hyvä harjoitella, ja kun kotona toimii ylläpitokin. Vaikka johonkin lähtisin, tulevat nämä maastot ja maisemat aina pysymään suosikkeinani. Kannattaa tulla kokeilemaan vaikka Jukola-leirin merkeissä!

 

Lotan lempparit Lahti-Hollola-akselilta

Suunnistusmaasto: Surmajärven kartta tarjoaa aina haastetta. Pidän myös Hälvälän supikoista, joten priimaa on luvassa Jukolassa 2018!

Treenipaikka: Meidän takapihalta löytyvä Soisalmen suo (Heinsuon ulkoireitillä Hollolassa) ja sen vieressä Iso-Tiilijärvi ja näiden takana Tiirismaa. Toimii kaikkina vuodenaikoina! Täältä löytyy myös hyvät hiihtoladut ja Messilän laskettelukeskuksesta hyvä sauvarinne hienoilla näkymillä.

Uimapaikka: Hollolan Iso-Tiilijärven niemi ja tarzan-liaani. Jätä auto parkkiin Tiilijärven tien päähän.

Kahvila: Kahvila Kariranta Lahen Satamassa tai mikä vain jätskipaikka sieltä! Tai mun leipomat kakut meiltä kotoa… 😉

Ravintola: Mamma Mariasta saa hyvät pizzat ja pastat, Lahen satama tarjoaa kivat näkymät

Lähiruoka: Hollolaiset Kinnarin tilan kaurahiutaleet, Valosen hunaja ja vääksyläisen Viipurilaisen ruisleipä!

Tytti Kirvesmies