Lahti-Hollola Jukolan viesti on nyt virallisesti avattu

Lahti-Hollola Jukolan viesti on nyt virallisesti avattu ja Jukolalippu nostettu salkoon juhlistamaan helteistä kilpailuviikonloppua.

Ennen varsinaisia avajaisia tunnelmaa nostatti juhlalavalla Venla PreParty-show. Juhlalavalla koko viikonlopun juontajina toimivat Sirpa Korkatti ja Hannu Siljander johdattelivat yleisön PrePartyn vauhdikkaisiin ohjelmiin. Ennen virallista avausta nähtiin mm. Country Heels and Toes ja Nonstop -ryhmien lennokasta tanssia sekä Sirkus Siriuksen lasten ja nuorten taidokasta sirkustaiturointia. 

Virallisten avajaisten aluksi hollolalaiset partiolaiset nostivat Jukolan lipun ja Suomen lipun hulmuamaan kirkkaansinistä taivasta vasten. Sen jälkeen kuultiin Erkki Korteniemen ja Tuisku Marttisen esittämänä Päijät-Hämeen maakuntalaulu Vihreiden harjujen maa ja nähtiin LCS Panthersin taidokas cheerleading-esitys.

Lahti-Hollola Jukolan viestin kilpailunjohtaja Jorma Aherto kiitti ylpeydellä maanomistajia hyvästä vastaanotosta toivotti kaikki kilpailijat, kannustajat ja talkooväen tervetulleeksi Lahden suunnistajat -37:n ja Hollolan Urheilijat -46:n järjestämään Jukolan viestiin.

 

Kilpailunjohtaja Jorma Aherto kiitti talkooväkeä ja maanomistajia.

 

Hollolan kunnan tervehdyksen sekä viralliset kilpailun avaussanat lausui Hollolan kunnanjohtaja Päivi Rahkonen.
– Tunne, tahto ja toiminta liittyvät hollolalaiseen elämäntapaan ja sielunmaisemaan suppineen ja Salpausselän harjuineen. Myös menestys vaatii tahtoa ja toimintaa, sitä kaikkea toivon teille kaikille, totesi Rahkonen

Valtiovallan tervehdyksen tapahtumaan toi opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen ja kilpailun siunasi kenttäpiispa Pekka Särkiö. 

Kisaisäntä Sami Jauhojärvi toivoi suunnistajien löytävän rastilta rastille mahdollisimman suoraan, jotta muutaman kilometrin päässä kilpailukeskuksesta asuvan Jauhojärven mustikkamaastot eivät tallautuisi.

– Muista suunta ja pidä rauha päässäsi, vinkkasi kisaemäntä Minna Kauppi suunnistajille.

Avajaiset päättyivät Hollolan mieskuoron laulamiin Seppele Suomelle sekä Oman kullan silmät -lauluihin.

Juhlalavan tuleva ohjelma:

klo 19 Jukolajuhla sekä Venlojen viestin palkintojen jako
klo 22 Jukola PreParty
klo 9.30 Jukolan viestin palkintojen jako

Venlojen viestin aikana Hollolan keskiaikaisseura pitää leiriään lähellä Juhlalavaa.
Jukolan viestin aikana graffititaiteilija Tommi Mustaniemi työstää Juhlalavalla teosta Jukolan yö