LAMKin opiskelijat mukana osallistujamarkkinoinnissa

Ryhmä Lahden ammattikorkeakoulun toisen vuoden palveluliiketoiminnan tradenomiopiskelijoita on mukana Lahti–Hollola Jukolan järjestelyjen parissa opintoihin kuuluvalla projektijaksolla. Artikkelikuvassa heistä vasemmalta alkaen Emmi Viisainen, Henni Elonen, Krista Mikkonen ja Elina Peltola. Ryhmään kuuluvat myös Ida Mäkinen ja Niilo Nieminen.

– Keskitymme pääosin tapahtuman osallistujamarkkinointiin. Tavoitteenamme on lisätä osallistujien määrää kohdistamalla markkinointia pääasiallisesti eri yritysryhmille ja yhteisöille. Lisäksi meiltä toivotaan tuoreita ja uudenlaisia näkökulmia tapahtuman kehittämiseen, kertoo Krista Mikkonen.

Opiskelijat ovat tähän mennessä muun muassa käyneet Lahden MM 2017 -kisoissa tekemässä vertailuanalyysiä.

– Olemme myös käyttäneet kursseilla esille tulleita palvelumuotoilun työkaluja asiakastiedon keräämiseen ja analysointiin. Tulemme tekemään markkinointisuunnitelman yritysten mukaan houkuttelemiseksi sekä havainnollistavan asiakaspolun, jotta saisimme tapahtumasta luotua asiakaslähtöisemmän. Tavoitteena on saada tapahtumasta kiinnostava myös ihmisille, jotka eivät harrasta suunnistusta, Mikkonen sanoo.

Projekti huipentuu päätöstapahtumaan Lahden ammattikorkeakoulun Fellmannia-kampuksen auditoriossa, jossa opiskelijat esittelevät projektinsa tuotokset.

Opiskelijoista löytyy myös suunnistuksen harrastajia. Henni Elonen sai ensi kosketuksensa suunnistukseen 13–14-vuotiaana, yhdessä äitinsa kanssa Hollolassa.

– Taidot karttuivat pikkuhiljaa, ja pian pääsinkin jo yksin metsään kirmaamaan kartan kanssa. Isäni on harrastanut suunnistusta lähes koko ikänsä, joten koko perhe sai sitä kautta innostuksen suunnistusta kohtaan, hän kertoo.

Sittemmin Henni liittyi LS-37:aan ja kävi viikoittain iltarasteilla ja muutamissa kilpailuissa, lähinnä omaksi ilokseen.

– Ensimmäinen kokemukseni Jukolan viestistä oli vuonna 2008 jolloin olin vielä katsojan roolissa, mutta jo seuraavana vuonna olin itsekin mukana Venlojen viestissä, ja siitä lähtien Jukola on ollut yksi kesän kohokohdista. Aina viikko ennen juhannusta on tullut matkattua ympäri Suomea kohti tätä huikeaa urheilutapahtumaa.

Suunnistuksessa parasta Hennin mielestä on löytämisen ilo ja itsensä ylittämisen tunne.

– Kaikkensa antaneena maaliin tuleminen on sen arvoista, että ei haittaa, vaikka vettä tulisi taivaan täydeltä. Vaikka suunnistus onkin yksilölaji, suunnistajakaveri ei jätä koskaan toista pulaan, joten metsään menemistä ei kannata pelätä!