Liikuntakeskus Pajulahdelta joukkue Jukolaan ensimmäistä kertaa

Tulevan kesän Lahti-Hollola -Jukolan viestissä nähdään monia yritys- ja yhteisöjoukkueita. Omat joukkueensa Hälvälän mäkisiin maastoihin tuovat myös lukuisat yhteistyökumppanit. Yhtenä yhteistyökumppanina toimiva, Nastolan kaupunginosassa sijaitseva Liikuntakeskus Pajulahti, on saanut kokoon joukkueen sekä Venloihin että Jukolaan.

”Molemmissa joukkueissa suunnistaa mukavan sekalainen joukko työntekijöitä eri sektoreilta. Joukkueessa kirmaa väkeä toimitusjohtajasta myynnin, markkinoinnin, koulutuksen ja kiinteistöhuollon ammattilaisiin”, selventää liikunnanopettaja Virpi Remahl Liikuntakeskus Pajulahdesta.

Joukkueiden jäsenet valikoituivat Remahlin mukaan niistä, jotka halusivat lähteä mukaan hienoon tapahtumaan etsimään rasteja ja nauttimaan suurtapahtuman tunnelmasta.

”Useamman vuoden on ollut puhetta työyhteisössä, että olisi kiva osallistua työpaikkajoukkueena tapahtumaan. Pajulahden ollessa tämän vuoden Jukolan yhteistyökumppani, tuli joukkueiden ilmoittaminen mukaan nyt ajankohtaiseksi.”.

”Minulta löytyy suunnistajaystäviä lähipiiristä. He ovat kehuneet tapahtumaa kannustaen osallistumaan.”, kertoo liikunnanohjaaja ja liikunnanopettaja Emmi Löfberg.

”Innostus Jukolaan tuli leikkimielisestä painostuksesta Pajulahden pikkujouluissa, jossa annettiin ymmärtää, että joukkueen kasaan saaminen on minusta kiinni. Olen ollut pikkupoikana vuonna 1993 Paimion Jukolassa seuraamassa isäni juoksuja ja useana kesänä olen seurannut tapahtumaa läpi yön valvoen TV:n ääressä. Nyt on hienoa päästä itse mukaan”, sanoo juoksua harrastava ja kiinteistöpalveluissa työskentelevä Antti Peltola.

Pajulahden joukkueiden jäsenistä ainoastaan muutamalla on kokemusta suunnistuksesta. Jukolan joukkueen juoksijoista muutama on suunnistanut Kalevan kierroksen suunnistustapahtumassa useita vuosia, ja yksi Venloissa.

”Venloissa kaikki ovat ensimmäistä kertaa viivalla ja suunnistuskokemusta on lähinnä iltarastien muodossa. Itse en järjestävän seuran jäsenenä pääse osallistumaan kisaan, mutta toimin joukkueiden taustavaikuttajana”, kertoo Remahl.

Joukkueiden jäsenet tottuneita liikkujia

Pajulahden joukkue koostuu sekä aktiivisista kuntoliikkujista, kilpakuntoilijoista eri kestävyyslajeissa, että valmennuksen parissa toimivista henkilöistä. Liikkumaan ei Remahlin mukaan ole tarvinnut ketään patistaa – liikunnan harrastaminen kun on osa Pajulahdessa työskentelevien elämää. Talvella jokainen harjoitteli itsenäisesti tai porukassa hiihtäen, juosten tai luistellen.

”Kokoonnuimme talvella kaksi kertaa, jolloin kartoitimme osallistujien tarpeita harjoittelulle ja kävimme läpi suunnistuksen, viestisuunnistuksen ja Jukolan perusasioita”, muistelee Remahl.

”Suunnistustaitoja on jo alettu hiomaan kuntorasteilla ja alueen Yökupissa. Lahden seudulla on joka viikko Jukolan harjoitusmaastoissa tapahtumia, joihin osallistutaan aikataulujen sallimissa rajoissa. Yösuunnistuksen saloihin olemme tutustuneet Yökupin osakilpailuissa”, selventää Remahl, joka on vastannut joukkueiden ”koutsaamisesta” ja mukaan kannustamisesta yhdessä Pajulahdessa testausfysiologina työskentelevän Vaajakosken Terän suunnistaja Juha Sorviston kanssa.

Liikuntakeskus Pajulahden joukkueiden tavoitteena on saada jokaiselle hyväksytty tulos ja siten ehjä suoritus.

”Henkilökohtaisella tasolla jokainen varmasti tavoittelee sellaista suoritusta, johon itse on tyytyväinen. Kyllähän Jukola on tapahtuma, jonka tunnelmasta moni on haaveillut pääsevänsä edes kerran elämänsä aikana kokemaan”, miettii Sorvisto.

Joukkueen telttapaikka on varattu, joten Pajulahden tiimi kannustusjoukkoineen on paikalla läpi tapahtuman.

”Tervetuloa myös Pajulahden ständille!”, huikkaa ensimmäiseen Venlojen viestiinsä valmistautuva markkinointikoordinaattori Laura Kittelä