Reitinvalintatehtävä 2: Santaveräjä

Kukkolanharjun rastivälisuunnitelmat osoittivat, että reittivaihtoehtoja saattaa rastivälillä olla useita ja oikea reitti riippuu suunnistajan suunnistustaidosta sekä juoksukunnosta. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että ensimmäinen rastiväli oli isojen suppien alueella, joka on vain yksi osa päijäthämäläistä supikkoa.

Haluamme rohkaista rastivälipähkinöillä kuntosuunnistajia ja osoittaa,  että harkitulla reitinvalinnalla suppamaastossakin selviää rastilta toiselle. Kotimaisissa maastoissa huippusuunnistajat pyrkivät yleensä etenemään mahdollisimman suoraan.  Harrastajan sen sijaan kannattaa usein määrittää maastosta selkeitä ohjureita ja edetä niihin tukeutuen.

Tämänkertainen rastivälitehtävä on sijoitettu Hollolan Santaveräjän harjoitusmaastoon.  Sen on laatinut Lahden Suunnistajien miesten ykköstykki Aleksi Anttolainen. Hänellä on hyllyssä muun muassa hopea SM-erikoispitkiltä 2014 ja hän kuluu Suomen Suunnistusliiton haastajaryhmään.

Reitinvalinnat olemme pyytäneet Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantaselta.  Merjalla on pitkä ja tuloksekas ura huipulla. Hän on kahdeksankertainen MM- ja viisinkertainen EM-mitalisti. Merja on lupautunut laatimaan myös rastivälisuunnitelman vinkkeineen ja perusteluineen, joka opastaa harrastesuunnistajaa supikossa.