Yle välittää Jukolan tunnelmat suorina lähetyksinä

Olli Härkki ja Markku Mäkäräinen Kruuva Oy:stä ovat allekirjoittaneet yhdessä Lahti-Hollolan Jukolan viestin järjestäjien kanssa televisiointisopimuksen ja vastaavat kesäkuun tv-lähetysten toteutuksesta vankalla kokemuksellaan. Ylen kanavilla nähdän suorat lähetykset sekä Venlojen viestistä että läpi yön kestävästä Jukolan viestistä.
­

– Jukolan viesti on Ylen kotimaisten kesätapahtumien suurimmasta päästä ja yksittäisen tapahtuman lähetysaikana ehdottomasti kärkeä. Jukolan viesti on tapahtumana niin erityisluonteinen, että sen välittäminen on Ylelle kansallinen tehtävä, tuottaja-ohjaaja Olli Härkki kertoo.

Härkin mukaan kaikki tähän mennessä tehty suunnittelu- ja valmistelutyö viittaa siihen, että kesän Jukolan viestissä tullaan pääsemään edellisvuosia parempaan ja kattavampaan tv-lähetykseen.

Kisakeskus on mukavan tiivis. Ei liian ahdas, mutta tv-toteutuksen näkökulmasta sopivan helposti hallittavissa.

– Koteihin tullaan välittämään tapahtuman ainutlaatuista tunnelmaa parhaalla mahdollisella tavalla. Samalla pystytään kuitenkin seuraamaan kilpailua myös huippu-urheilun näkökulmasta alusta loppuun asti.

Olli Härkki ja Markku Mäkäräinen vastaavat tv-lähetyksen toteutuksesta tiiviinä aisaparina. Markku entisenä huippusuunnistajana edustaa parivaljakon suunnistuksellista näkemystä.
– Toivon oppineeni näiden yhteisten vuosien aikana yhtä paljon suunnistuksesta kuin Markku on oppinut tv:n tekemisestä, kertoo tuottaja-ohjaaja Olli Härkki.

Härkin mukaan erikoiskamerat kuten juoksukamerat, vaijerikamerat ja kopterit päästään tänä vuonna asettamaan paikoilleen paremmin kuin yhdessäkään aiemmassa Jukolassa. Odotettavissa on siis tv-tuotannonkin puolesta kaikkien aikojen Jukola.

Kruuvan kanssa laadittu sopimus kattaa tv-lähetyksen lisäksi mm. kilpailukeskuksen screenit sekä kansainvälisen netti-tv lähetyksen toteutuksen.

Areenatuotannon päällikkö Mikko Reitti on tyytyväinen siitä, että nyt allekirjoitetun sopimuksen myötä on varmistunut sellaisia kokonaisuuksia joita Jukolan viestissä tullaan tekemään tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

– Kansainvälinen netti-tv lähetys tulee alkamaan jo perjantaina toteutettavalla ilmaisella ennakkolähetyksellä. Netti-tv -lähetyksiin saadaan mukaan omalla kameralla tehtyjä haastatteluja ja muuta materiaalia, joiden kautta lähetyksen sisältö on entistä monipuolisempi, Reitti kertoo.

Areenatuotannolla on myös käytössä omia kameroita, joita hyödynnetään viestin seuraamisessa ja joiden myötä kilpailukeskuksen screeneillä voidaan näyttää omia haastatteluja Ylen lähetyksen ulkopuolelta. Lisäksi screeneillä tullaan jakamaan tunnelmia kilpailukeskuksesta ja siitä mitä kilpailun ohessa alueella tapahtuu.