Kangasalan Esi-Jukolassa 345 ilmoittautunutta suunnistajaa

Vuoden 2019 Jukolan viestin järjestelyihin valmistautuva suunnistusseura Kangasala SK järjestää sunnuntaina 20.5.2018 Kangasalan Kisapirtillä Esi-Jukolana toimivan kansallisen suunnistuskilpailun.

Kilpailuun on ilmoittautunut mukaan 345 suunnistajaa. Jälki-ilmoittautuminen on auki torstaihin saakka, joten määrä saattaa nousta vielä hieman.

Lasten sarjoissa Esi-Jukola on Häme Cupin viides osakilpailu. Esi-Jukolassa kilpaillaan keskimatkoilla (pääsarjoissa voittoaika n. 35 min).

Kangasala Jukolaan aikoville suunnistajille Esi-Jukolan tarkoitus on tarjota tietoa kilpailumaaston haasteista. Jukola-maasto on ollut harjoituskiellossa jo useamman vuoden ajan, mutta suunnistajat valmistautuvat tapahtumaan harjoittelemalla lähialueen samantyyppisissä maastoissa.

Myös Jukolan ensimmäiset viralliset harjoitukset on tehty Majaalahden metsiin. Harjoituskarttoja on myynnissä Esi-Jukolan infopisteellä hintaan 7 e/kpl. Sekä Esi-Jukolan kilpailukartan että Majaalahden kaksi harjoituskarttaa on piirtänyt Janne Weckman, joka kartoittaa myös Jukolan kilpailumaaston.

Esi-Jukolassa on kilpasarjojen ohella mahdollista osallistua kaikille avoimeen kuntosuunnistukseen, johon ilmoittaudutaan paikan päällä. Kuntosuunnistuksessa on tarjolla kaksi rataa: 5 km vaativa ja 3 km helppo.

Esi-Jukolan parkkipaikat sijaitsevat Pitkäjärven koululla ja sen lähistöllä. Tapahtumapäivänä paikalla on liikenteenohjaus. Parkkipaikoilta on 1‒2 km kävelymatka kilpailukeskukseen. Pyörällä pääsee kilpailukeskukseen asti. Kilpailukeskuksessa on kahvio.

Kangasala Jukolan järjestäjille Esi-Jukola on tärkeä järjestelyharjoitus. Kaikki Jukolan vastuuhenkilöt toimivat Esi-Jukolassa samassa tehtävässä kuin ensi vuoden Jukolassa.