“Herra varjelee kaikki askeleesi”

Kangasala-Jukolan kilpailukeskuksen hektinen kuhina hiljenee ja äänet häipyvät taustalle, kun malttaa astua tapahtumien keskipisteestä muutaman askeleen sivuun. Hämärä kuusimetsä ottaa syleilyynsä, kauniit puutaulut pysäyttävät hengellisen sanoman äärelle ja led-kynttilät valaisevat reittiä.

Kilpailukeskuksen koilliskulmalta lähtee Kangasalan seurakunnan järjestämä Hiljaisuuden polku, jonka varrelta voi löytää voimaa niin tulevaan kilpailusuoritukseen kuin mahdollisuuden rauhoittumiselle.

Hiljaisuuden polku järjestetään Kangasala-Jukolassa ensimmäistä kertaa.

– Täällä ei ollut mahdollista järjestää perinteistä metsäkirkkoa, sillä sille ei löytynyt sopivaa paikkaa. Jouduimme pohtimaan vaihtoehtoista lähestymistapaa. Paikallinen maanomistaja Markku Huikkola keksi tämän idean, löysi Hiljaisuuden polulle mainion paikan ja teki kaikki tarvittavat rakennelmat, seurakunnan edustajana seurakunnan laavulla päivystänyt diakoni Monika Viitala kertoi.

Viitalan mukaan metsä antaa nykyihmisille ennen kaikkea rauhaa ja mahdollisuuden olla osana luontoa.

– Suunnistustapahtumaan tällainen liikunnallinen hiljentyminen sopii hyvin. Kangasalan seurakunnalle tämä on luontainen paikka olla mukana, sillä haluamme olla läsnä siellä, missä ihmisetkin ovat.

Hiljentymisen polulla on mahdollista tavata seurakunnan työntekijöitä sunnuntaiyönä yhteen asti.

Laajemmalle yleisölle suunnattu iltahartaus pidetään juhlalavalla lauantaina kello 21.00.

Teksti: Tiina Keino
Kuvat: Keijo Lehtimäki