Iloiset norjalaisopiskelijat nauttivat jälleen Jukolan tunnelmasta

Perinteikäs trondheimilaisseura NTNUI osallistui Jukolan viestiin kymmenellä joukkueella. Trondheimin yliopiston yhteydessä toimiva seura lähetti tällä kertaa viisi joukkuetta Venlojen viestiin ja viisi Jukolan viestiin.

Vegard Jarvis Westergård kertoi varhain sunnuntaiaamuna norjalaisleirissä, että Venloilla ei ollut paras päivä. Lukuisat loukkaantumiset vaikuttivat joukkueen kokoonpanoon. NTNUI:n paras Venla-joukkue juoksi maaliin 38.

– Muutamat heistä tekivät kuitenkin hyvän suorituksen, hän sanoo.

NTNUI:n paras Jukola-joukkue sijoittui 13. Westergård kertoo, että ykkös- ja kakkosjoukkueesa kilpaillaan kovalla tasolla, kuten sijoituskin kertoo, mutta kolmannesta joukkueesta eteenpäin tavoitteet ovat toisaalla.

– Kolmosjoukkueesta eteenpäin he pitävät enemmän hauskaa ja nauttivat.

Vaikka NTNUI:n joukkue koostuu nuorista miehistä ja naisista, monet heistä ovat kokeneita konkareita Jukolassa. Westergård on juossut Suomen kesäyössä 15-vuotiaasta saakka.

Seura  tunnetaan riehakkaasta menosta kisapaikoilla. Parhaimmillaan Tiomilaan saapuu bussilasteittain NTNUI:n suunnistajia varusteinaan rumpusetit ja soihdut.

Kangasalla joukkueet olivat liikkeellä maltillisemmilla varusteilla. Sunnuntaiaamun auringonpaisteessa tiimit  nauttivat hyvin menneestä kisasta ja onnistuneesta Jukola-tapahtumasta.

Kangasala sai kiitosta erityisesti radasta, mutta muista järjestelyistä.

– Tapahtuma oli jälleen kerran hyvin organisoitu. Jukolan kanssa ei tosin ole koskaan ongelmia.


Teksti: Tuula Ruusumaa

Kuvat: Aaro Tuukkanen