Jukolan Street Food -kylä tarjoilee vegeherkkuja ja grillin antimia

Kangasala-Jukolan ruokatarjonta on poikkeuksellisen laaja, ja jokainen löytää joukosta varmasti itselleen suunmukaista syötävää. Perinteisen kisaravintolan lisäksi yleisöä palvelee lukuisa määrä Street Foodia eli katuruokaa tarjoavia kojuja.

Markus ja Emmi Hämäläinen, Lasse ja Mari Järvi sekä Hanne Tuomisto tulivat tunnelmoimaan Jukolan yöhön kisaturisteina. Evääksi maistuivat perinteiset makkaraperunat.

– Ei näillä ihan koko yötä kuitenkaan pärjää, kertoo Markus Hämäläinen. Seurue arveli seuraavansa Jukolan yön myöhäisempiä tunteja kotisohvilta tv:n äärestä.

Markus ja Emmi Hämäläinen, Lasse ja Mari Järvi sekä Hanne Tuomisto

Street Food -kylän kasvisruokatarjontaa kiittelivät kaksoset Soile ja Soila Kouvonen. Sisaruksilla on takanaan jo kymmenes Jukola, mutta ruokatarjonnassa he ovat huomanneet muutoksia.

– Ensimmäisinä vuosina tarjolla ei ollut juurikaan kasvisruokaa, mutta nykyään tilanne on toinen, Soila Kouvonen kertoo.

KaHJoS 1 -joukkueen ankkuriosuuden juosseen Soile Kouvosen mukaan vegeburgereiden äärelle saisi kiemurrella pidempikin jono.

– Minullehan tämä sopii, sillä sain valita lyhyimmän jonon. Kasvissyöjä kiittää!, Soile toteaa ja valmistautuu nauttimaan Korean BBQ -burgeriaan.

Soile ja Soila Kouvonen

 

Teksti: Hanna Kalmari
Kuvat: Aaro Tuukkanen