Kangasala-Jukola kiittää, Rovaniemi vastaanotti Jukola-lipun

Jukolan lippu luovutettiin Jukolan viestin palkintojenjaon yhteydessä Napapiiri-Jukolan järjestäjille.

Kangasala-Jukolan vastuuhenkilöt saivat hymyillä viikonlopun ajan tyytyväisinä katsellessaan viiden vuoden työrupeaman tuloksia. Kilpailu oli jännittävä, sää suosi, tunnelma oli jälleen aitoa Jukolan taikaa – viikonloppu Heponiemen pellolla ja metsissä oli kaikin puolin onnistunut.

– Tässä vaiheessa en voi muuta sanoa kuin valtava kiitos maanomistajille, yhteistyökumppaneille, talkoolaisille ja suunnistajille. Olo on nyt onnellinen ja helpottunut, kun voin sanoa suuren projektimme onnistuneen erinomaisesti, lausui kilpailunjohtaja Harri Virta aurinkoisena sunnuntai-aamuna.

Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvinen oli vaikuttunut kokemuksesta:

– Jukola on ainutlaatuinen suunnistajat yhteen kokoava tapahtuma ja sen järjestäminen aina jokaisessa paikassa huikea vapaaehtoistyön ponnistus. Sata- ja tuhatmäärin vapaaehtoisia järjesti tätä huipputapahtumaa, antaen kaikkein arvokkainta panostaan, nimittäin omaa aikaansa, tapahtuman onnistumiseen.

Hän toivottaa rovaniemeläisille onnea järjestelyihin.

– Tapahtuman järjestämisessä mukana oleminen on ainutlaatuinen mahdollisuus ja elämys. Lopulta tuo kaikki ponnistelu palkitaan, kun Rovaniemelle kokoontuu vuonna 2020 suuri määrä suunnistuksen ystäviä ympäri maailmaa, tunnelmoi Auvinen.

Vuorossa Rovaniemen yötön yö

Napapiiri-Jukolan kilpailunjohtaja Martti Anttilan mukaan rovaniemeläisiä odottaa nyt työntäyteinen vuosi.

– Saimme Kangasalla oppia monissa asioissa ja innolla jatkamme hyvässä vauhdissa olevia järjestelyjä.

Pääsihteeri Sami Leinonen korostaa, että nyt viimeistään konkretisoituu, että seuraavan Jukolan viesti järjestetään Rovaniemellä.

– Aika kuluu yhä nopeampaa ja nyt pitää tarkentaa ja lyödä lopullisesti lukkoon monia asioita.

Napapiiri-Jukolan esittelypiste keräsi Kangasalla paljon kiinnostuneita. Erityisesti ihmisiä askarrutti kulkuyhteydet Rovaniemelle.

– Moni toivoi Etelä-Suomesta Jukola-junaa, ja teemme työtä sen eteen kovasti. Käymme neuvotteluja myös lentoyhtiöiden kanssa, että saapuminen Rovaniemelle olisi mahdollsimman vaivatonta.

Kuvat: Marjo Lalli / Ilpo Kuparinen