Kangasalan vaihteleva maasto ja hyvä kartta saivat runsaasti kiitosta

Kangasala-Jukolan lentävä reportteriryhmä pysäytti viisi kilpailijaa heti maaliintulon jälkimainingeissa. He kertoivat tuoreeltaan mielipiteensä kartasta, maastosta ja omasta suorituksestaan.

Kokkolalainen Heli Rasimus suunnisti vantaalaisen Pihkaniskojen väreissä. Rasimuksella oli vuorossa neljäs tai viides Jukola.

Rasimus lähti matkaan noin puoli neljältä sunnuntaiaamuna joukkueensa kolmannelle osuudelle. Hämäläinen kumpuileva maasto tarjosi pohjalaiselle juuri sellaisia haasteita kuin hän osasi ennakoida.

– Maasto oli aika rankka ja kivikkoista. Siellä joutui ottamaan todella varovaisesti, ettei sattunut haavereita. Kartta oli mielenkiintoinen, tykkäsin siitä paljon.

Heli Rasimus

Rasti-Lukon Lauri Ämmälä suunnisti joukkueensa neljännen osuuden.

– Maasto oli sopivan haastava, mutta ei kuitenkaan liian vaikea. Kartta oli helppolukuinen, Ämmälä summasi.

Lauri Ämmälä

Kärkijoukkueen riveissä suunnistanut Riikka Marjamaa on aloittanut suunnistuksen vasta tänä keväänä. Hän kuvaili reittiä ja maastoa haastavaksi.

– Maastossa sai onneksi apua toisilta suunnistajilta, hän totesi.

Riikka Marjamaa

Suunta-Jurvan Sauli Hakala on todellinen Jukola-konkari. Kangasalan kilpailu oli hänen 33. tai 34. Jukolansa, aivan tarkkaan hän ei edes pystynyt muistamaan.

Vuosikymmenten kokemuksella hän kehaisi karttaa ja maastoa.

– Maastossa sai oikein suunnistaa, siellä ei ollut polkuja tai teitä. Se on kaikista pahinta ainakin meikäläiselle.

Hakala suunnisti joukkueensa 4. osuuden. Omaa suoritustaan hän kuvaili kohtalaiseksi.

Sauli Hakala

Lahden Suunnistajien Joni Hirvonen pinkoi joukkueensa kuudennen osuuden. Viidennen tai kuudennen kerran Jukolassa kisaillut Hirvonen kiitteli pelkistettyä karttaa.

– Janne Weckman on tehnyt hyvää työtä karttojen kanssa. Kyllä nytkin sai kuitenkin karttaa tarkkaan katsoa, muutaman kerran meinasi suunta kadota. Maasto oli juuri sellaista kuin odotinkin, pienipiirteistä ja rinnerasteja. Loppupeleissä siellä kannatti mennä aika suoraan viivaa pitkin, Hirvonen summaili.

Kuten monet muutkin seurat myös Lahden Suunnistajat olivat leireilleet lähitienoolla ennen varsinaista kisaa.

– Meillä oli yksi leiriviikonloppu, teimme silloin yö- ja päivätreeniä.

Joni Hirvonen

Teksti: Tuula Ruusumaa
Kuvat: Ilpo Kuparinen (suunnistajien kuvat), Antti Harkko (maasto)