Vuoden 2019 Jukolan viestin voittoon suunnisti ruotsalainen Stora Tuna OK

Kangasalan kesäyössä käytiin vaiherikas kilpailu, jossa kärjen tilanne vaihteli läpi yön ja lopulliset ratkaisut tapahtuivat vasta viimeisellä osuudella.

Stora Tunan voitto ratkesi tasaisen joukkuesuorituksen jälkeen. Aloittaja Jesper Svensk leimasi vaihdossa neljäntenä vain 8 sekuntia kärjen perässä. Myös seuraavilla osuuksilla joukkue piti paikkansa kärkiviisikossa ollen enimmillään vain reilun minuutin päässä kärjestä viidennen osuuden jälkeen.

Lopullisesti voiton ratkaisi ankkuri Emil Svensk, joka karkasi osuuden alkuvaiheessa kilpakumppaneiltaan. Eroa toiseksi tulleeseen norjalaiseen IL Tyrvingiin kertyi maalissa 1:58.

– Olen hyvässä kunnossa ja fyysisesti tuntui hyvältä. Pääsin karkuun alkuvaiheessa, mutta tein myös muutamia virheitä loppumatkalla, kertasi Svensk suoritustaan maalissa.

Kolmantena maalissa leimasi Tampereen Pyrintö 18 sekuntia IL Tyrvingin jälkeen. Myös Pyrinnön seitsikko teki tasaisen suorituksen ja lähti ankkuriosuudelle muutaman sekunnin johdossa. Ankkuri Florian Howald joutui kuitenkin taipumaan Svenskille ja IL Tyrvingin ankkurille Matthias Kyburzille.

Jukolan viestin voitto oli Stora Tunalle seuran historian ensimmäinen. Joukkueen suoritus oli historiallinen myös joukkueessa suunnistaneen veljessarjan myötä. Joukkueessa oli mukana peräti neljä Svenskin veljestä. Vain kerran aiemmin Jukolan viestin historiassa voittoon on juossut neljä veljestä.

Voittajajoukkue juoksi kokoonpanolla Jesper Svensk, Henrik Johannesson, Olle Kalered, Joakim Svensk, Viktor Svensk, Anton Sjökvist ja Emil Svensk.

Paras suomalaisjoukkue, Tampereen Pyrintö

Otto Simosas, 1.osuus: Oli helppoa ja kivaa. Kolmossija tuntuu erittäin hyvältä ja tämä oli meiltä loistava joukkuesuoritus.

Elias Kuukka, 3. osuus: Oma osuus meni ihan hyvin. Sain tehtyä taktiikan mukaisen suorituksen, ja olen siihen tyytyväinen. Fyysisesti jaksoin pitkän osuuden hyvin.

Mikko Eerola, 5. osuus: Aika paljon jännitti lähtiessä, kun en ollut varma lähtötilanteesta. Suoritus lähti kuitenkin hyvin käyntiin. Pari pientä virhettä tein matkalla, mutta muuten tuli puhdas suoritus.

Florian Howald, 7. osuus: Alussa oli hieman hankalaa ja vaikeuksia pysyä muiden vauhdissa. Yritin kuitenkin rauhoittaa tilanteen tehdä omaa suoritustani. Maalissa olin aluksi pettynyt, kun tajusin lopputuloksen, mutta olen kuitenkin erittäin tyytyväinen joukkueen suoritukseen. Tämä joukkue on minulle kuin toinen perhe ja olen todella onnellinen sijoituksestamme.

Pyrinnön joukkueessa juoksivat Mikko Eerola (vas.), Aleksi Niemi, Johan Runesson, Otto Simosas, Florian Howald, Severi Kymäläinen ja Elias Kuukka

Kuvat: Marjo Lalli (Stora Tuna OK), Aaro Tuukkanen (Tampereen Pyrintö)