Kangasala-Jukola sai kävijätutkimuksessa kaikkien aikojen parhaat arvosanat

Sponsor Insight Finland teki Jukola-kävijöille kyselyn, jossa tutkittiin tyytyväisyyttä tapahtumaan ja sen osa-alueisiin sekä etsittiin kehityskohteita tuleville vuosille. Kysely lähetettiin joukkueita ilmoittaneille henkilöille, joita pyydettiin lähettämään kyselyä edelleen joukkueidensa jäsenille.

Vastaajista peräti 95 % oli tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä Kangasala-Jukolaan kokonaisuutena. Tämä on kaikkien aikojen korkein tyytyväisyysprosentti siltä ajalta, kun kyselyä on toteutettu. Kuuluisa Jukola-laatu tosin takaa, ettei kauas ole jääty edellisinäkään vuosina. Lahti-Hollola Jukolassa tyytyväisyysprosentti oli 89 ja Joensuu-Jukolassa 92.

Mikä parasta, kaikista parhaan arvosanan sai Jukolan tunnelma! Peräti 96 % kertoi olevansa tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä tapahtuman tunnelmaan. Yli 90 prosentin tyytyväisyysarvosanaan pääsivät myös seuraavat kohdat: tapahtuman urheilullinen anti, maksutavat palveluissa, tapahtumapaikka yleisesti sekä tapahtumahenkilöstön asiakaspalvelu.

Merkittävä parannus tehtiin ruokapalveluissa. Osallistujia monena vuonna kiusanneita pitkiä ruokajonoja ei muodostunut, ruokatarjonta oli aiempaa monipuolisempi, eikä ruoka missään vaiheessa loppunut kesken. 82 % kävijöistä oli tyytyväisiä tarjontaan.

Eniten tyytymättömyyttä oli liikennejärjestelyihin ja bussikuljetuksella saapumiseen liittyen. Nämä ovatkin joka vuosi Jukolan suurimpia haasteita. Kangasalla pahoja ruuhkia ei muodostunut, mutta ulkoistetun bussikuljetuksen aikataulut eivät pitäneet kiireaikoina. Etukäteen oli tiedossa että kilpailukeskuksen sijainti tulee olemaan haaste liikennöinnille ja siitä tiedotettiin laajasti.

Järjestäjien oma talkoolaisten kysely tuotti myös erittäin myönteiset tulokset. Talkoolaistenkin keskuudessa tyytyväisyystulos oli yhtä korkea kuin kävijätutkimuksessa, ja talkootoiminnan tiedottamista ja me-henkeä kiiteltiin lähes sataprosenttisesti.

Kaikkien aikojen parhaan Jukolan ohella Kangasala-Jukola oli kaikkien aikojen suurin. Venlojen ja Jukolan viesteissä suunnisti yhteensä 20 592 suunnistajaa.

Artikkelikuva: Mika Kiviluoma

Vaihtopuomikuva: Ilpo Kuparinen

Ruokailukuva: Marjo Lalli

Telttakuva: Antti Harkko