Med museitåget till Borgå Jukola

Museojuna

Traditionell Jukolakavlen arrangeras i Borgå under veckoslutet 17.-18.6. Från Helsingfors kan man åka dit med Haapamäki Museilokföreningens museitåg. Museitåget dras av diesellokena Dv15 och Dv16 med 1950-talets passagerarvagnar av trä och lite nyare blåa passagerarvagnar av stål. I tåget finns också en restaurangsvagn med erbjudande av kaffe, te, läsk, sött och salt. Från Borgå järnvägsstation är det bara en liten promenad till Borgå busstation varifrån kan man åka non-stop buss till tävlingscentralen.

Tågen körs enligt följande tidtabell (tågen stannar i Helsingfors, Böle, Dickursby, Kervo och Borgå):

Museojuna-aikataulu

Biljetter (tur och retur) från Helsingfors och Böle 30 € för vuxna, 20 € för barn under 16 år och 75 € för familj.

Från Dickursby 25 € för vuxna, 15 € för barn och 70 € för familj. Från Kervo 20 € för vuxna, 10 € för barn och 50 € för familj.
Enkelresor -50%.

Barn under 4 år samt barn utan egen sittplats åker gratis. Med familjbiljett kan åka två vuxna och barn från samma hushållet. Biljettförsäljning i tåget och betalning med kontant eller kort.

Cykel, barnvagn och bagage kan tas med gratis och bör placeras i tågets konduktörsvagnar.

Haapamäen Museoveturiyhdistys ry är en ideell organisation som förvarar och upphållar järnvägskultur. Organisationens verksamhet grundar sig på talkoarbete av frivilliga medlemmar. Alla inkomst från museitrafik används till reparering och upphålling av museilok och andra rullande järnvägsmateriel.

Vi på HMVY önskar att vår evenemang ska väcka upp intresse och överskrida nyhetsgränsen redan på förhand för att sprida information av evenemanget till alla intresserade.

Mer information till medier:

Miko Rautiainen Kundservicechef 045 883 8991
miko.rautiainen@hmvy.fi