Ratamestarin lausunto

Turun Suunnistajien järjestämä 34. Nuorten Jukola juostaan Turussa, Impivaaran ulkoilualueella. Kilpailualue on hyvin tavallista varsinaissuomalaista vaihtelevaa avokallio maastoa. Kilpailualueella on kuitenkin pieniä erikoisuuksia pirunpeltoineen ja isoine soineen. Metsässä on liikuttu paljon, minkä takia siellä on runsaasti polkuja ja uria. Kilpailun kannalta oleellisimmat on merkitty karttaan, kaikkia polkuja ei kartasta siis löydy. Maastopohja on hyvä, joskin paikoitellen kivikkoinen ja poluilla puiden juuret ovat liukkaita sateen sattuessa. Maasto on kokonaisuudessaan Turun kaupungin omistuksessa, joten hakkuita tai harvennuksia ei alueella ole. 

Kilpailuradat kulkevat niin Nunnavuoren kuin Riihikallion alueella. Radat ovat suunniteltu niin että jokaiselle osuudelle saataisiin hyviä suunnistustehtäviä, mutta vauhtiakin saisi pitää. Tarkkaa kartanlukua, reitinvalintaa, vauhtia ja suunnistusta on tarjolla viimeiselle rastille asti. Radoilla on paljon rasteja alueen luonteen takia. Tarkista koodi rastilla! Lisäksi rasteja on maastossa paljon ja lähekkäin, välillä voi ”ei oma” rasti vilahtaa silmäkulmassa. Maasto on paikoitellen kapea, kannattaa olla tarkkana että olet menossa omalle seuraavalle rastille. Osuudet 1, 2, 5, 6 ja 7 käyvät kilpailukeskuksessa olevalla yleisörastilla. Yleisörastin jälkeen on vielä suunnistettavaa. Huomaa että radat menevät ristiin yleisörastin takia. Tarkista määritteistä oikea koodi ja lue karttaa tarkasti!

Alue on hyvin suosittu ulkoilualue ja maastossa tulee liikkumaan muita ulkoilijoita, jopa pyöräilijä voi tulla vastaan. Samoin kilpailijat juoksevat yhden asfaltoidun kevyenliikenteen tien yli. Kaikissa tilanteissa suunnistaja on se joka väistää muita liikkujia. Kartan läntisessä reunassa on autotie joka on merkitty kielletyksi (katso kilpailuohjeet), kilpailija ei missään tapauksessa saa mennä tielle. Kilpailukartassa on lisäksi kaksi kiellettyä aluetta merkittynä. 

Kilpailualueella on myös lukuisia rastivahteja. Vahdin tunnistat joko valkoisesta talkoopaidasta tai oransista vaatetuksesta, kelin mukaan. Rastivahdit auttavat myös jos olet päässyt putoamaan kartalta. Vahdeilta siis saa ja pitää kysyä apua jos sellaiseen on tarvetta. 

Toivotan kaikille kilpailijoille ja huoltajille iloista kilpailupäivää Impivaaran metsissä.

 

Jarmo Jerkku