Nuorten Jukolan mediatiedote

Nuorten Jukola kokoaa Suomen suunnistavat nuoret Turkuun 24.8.2019

Lauantaina 24.8. Turun Impivaara täyttyy nuorista suunnistajista, kun vuosittain eri puolilla Suomea järjestettävä Nuorten Jukola kilpaillaan ensimmäistä kertaa Turussa. Nuorten Jukola on kansainvälinen 7-osuuksinen viestisuunnistuskilpailu, jossa jokaisessa joukkueessa suunnistaa 11–18-vuotiaita tyttöjä ja poikia. Nuorten Jukola on monelle nuorelle suunnistajalle yksi vuoden kohokohdista, koska tämä vain nuorille tarkoitettu kilpailu kokoaa yhteen suunnistajat ympäri Suomen. Nuorten Jukola mittaa myös laajasti seurojen nuorisotyön onnistumista.

Tänä vuonna Nuorten Jukolaan osallistuu yhteensä 1134 kilpailijaa ja 162 joukkuetta. Joukkueista 145 on suomalaisia, 12 venäläisiä ja 5 ruotsalaisia.

Nuorten Jukola kilpaillaan Impivaaran Urheilukeskuksessa Kurrapolun päässä. Viestin avajaiset ovat lauantaina 24.8. klo 10, lähtö tapahtuu klo 11 ja voittajien arvioitu maaliintuloaika on noin klo 14. Kilpailua voi seurata kilpailukeskuksessa, jonne yleisöllä on vapaa pääsy. Kilpailusta tehdään myös netti-tv-lähetys.

– Kilpailuradat kulkevat niin Nunnavuoren kuin Riihikallion alueella. Radat on suunniteltu niin että jokaiselle osuudelle saataisiin hyviä suunnistustehtäviä, mutta vauhtiakin saisi pitää. Tarkkaa kartanlukua, reitinvalintaa, vauhtia ja suunnistusta on tarjolla viimeiselle rastille asti, toteaa ratamestari Jarmo Jerkku suunnittelemistaan radoista.

Kilpailun järjestelyistä vastaa Turun Suunnistajat. Kilpailu järjestetään kokonaan talkoovoimin, ja talkoolaisia on ilmoittautunut jo lähes 150. Suunnistuksen eettisten sääntöjen mukaisesti Turun Suunnistajien omat nuoret eivät kilpaile tutussa maastossa järjestettävässä viestissä, mutta nuoret ovat aktiivisesti mukana talkoissa järjestämässä kilpailua.

Kilpailun suojelija Minna Arve tuo tervehdyksensä avajaisiin.

Lisätietoja:

Kilpailunjohtaja Erkki Haavisto 0500 540 032 erkki.haavisto@hintsa.fi

Tiedottaja Emmi Haavisto 0440 220 894 emmi.haavisto@hintsa.fi