Ensin on Jukola Klass ja sitten tulevat muut

Pentti Talikainen

”Maailmalla sanotaan, että ensin on Jukola Klass ja sitten muut. Ensin ovat Jukolan Viestin järjestelyt ja sitten kaukana tulevat muiden kilpailun järjestäjien toimet. Tästä ei oikeastaan voi parantaa. Rutiinit ovat niin vahvat. Joka kisa on yksilöllinen, mutta suurimmat erot tulevat erilaisesta maastosta”, sanoo Hämeen Sanomille kirjoittava Pentti Talikainen.

Taustaa miehen puheille antaa se, että hän on nyt mukana 45. kerran. ”Kuusitoista kertaa olen ollut viestin viejänä ja loput toimittajan roolissa”, kertoo Talikainen mediateltassa seuratessaan yön tunteina viestin kulkua.

Entä onko joku Jukolan viesti jäänyt erityisesti mieleen. ”Vuosi 1972. Lähdin kuudentena ankkuriosuudelle, mutta ei ollut minun päiväni. Tulin maaliin vasta sijalla 31. Vieläkin vähän harmittaa.” No muistuu positiivisiakin muistoja 1970-luvun alussa juoksijana: ” Olin muutaman hetken viestin ykköspaikalla. Maalissa en enää, mutta jossakin vaiheessa johdossa kävin”, muistelee Talikainen.

Ainoa asia mikä häntä harmittaa nyt, on ettei Hämeen Sanomien levikkialueelta ilmeisesti tällä kertaa ole kärkijoukkoon pääsevää joukkuetta.- RTK

« Takaisin