Itkumuurilla itketään ja hymyillään

Itkumuurin väelle iloisena poistuva suunnistaja on paras palkinto. Itkumuurilla hymyilevät Kajsa Sten (vas.), Nina Haikonen, Esa Mononen, Alvar Sten (edessä), Kari Laukkarinen ja Satu Sintonen.

Jukolan ja Venlojen Viestin maalissa sijaitseva Itkumuuri on mainettaan parempi paikka. Tänäänkin moni venla poistui Itkumuurilta hymyssä suin.

”Pyrimme aina auttamaan kilpailijoita viimeiseen asti. Koitamme löytää puuttuvat leimat Emit-kortin tarkistusliuskasta. Syy Itkumuurille joutumiseen on useimmiten elektroniseen Emit-korttiin tullut vika tai leimaus väärällä rastilla”, Itkumuurin päällikkö Esa Mononen kertoo.

”On täällä tänään oikeasti itkettykin. Kaksi venlaa on poistunut itku silmässä, kun hylkäystä ei ole pystytty välttämään”, Mononen kertoo.

”Myös Tampereen Pyrinnön hylätyn naisjoukkueen edustaja kävi itkumuurilla, mutta väärän kartan ottaminen oli niin selkeä virhe, että hylkäys oli väistämätön.”

”Olemme palvelleet tänään hieman yli 50 suunnistajaa kaikilla lupaamillamme kielillä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.”

”Väärällä rastilla leimaamisen lisäksi hylkäys saattaa tulla liikkumisesta karttaan merkityllä kielletyllä alueella”, Mononen opastaa.

Monosen lisäksi Itkumuurilla työskentelee tusina talkoolaista.

« Takaisin