Jukola-tietoutta ladunvarrelta

Vantaalla hiihtolenkille päätyneet ihmiset ovat kahtena viimeisenä viikonloppuna saattaneet törmätä ladun varteen pystytettyyn mehupisteeseen. Tarjolla on ollut hengähdystauon ja lämpimän mehun lisäksi tietoutta Valio-Jukolan toimitsijatehtävistä.

Idea ladunvarren mehupisteistä syntyi Valio-Jukolan ahkerien toimitsijavärväreiden mielessä talven aikana. Idean toteuttamisessa kuitenkin kesti, sillä lupa-asioiden selvittämiseen meni yllättävän paljon aikaa, vaikka kaupungin suhtautuminen ideaan olikin positiivinen.
Mehupiste saatiin kuin saatiinkin pystyyn tämän talven lumilla ja hiihtäjiä ilahdutettiin lämpimällä mehulla jo viime viikolla Mätäkivenmäessä sekä tällä viikolla Hakunilassa. Tempaus ilahdutti monia ja varsinkin viime viikolla mehupisteellä riitti kävijöitä. Idean toteutus oli kaikin puolin onnistunut, vaikka tänä viikonloppuna sää ei suosinutkaan.

– Vastaanotto oli todella myönteinen. Ladunvarrelta löytyy sopivan liikunnallista porukkaa ja monelle Jukola oli ainakin tapahtumana tuttu. Ihmiset vaikuttivat aidosti kiinnostuneilta eli eiköhän muutamia uusia toimitsijoita tai ainakin katsojia saatu värvättyä, Valio-Jukolan talkoolaispäällikkö Mari Hämäläinen kertoo.

Valio-Jukolaan tarvitaan vielä runsaasti lisää toimitsijoita, sillä ensi kesän suurviesti toteutetaan pääasiassa talkoolaisvoimin. Toimitsijarekrytoijia saattaa löytyä vielä tulevinakin viikonloppuina ladunvarrelta, mutta helpoiten Jukola-tietoutta löytää kilpailun kotisivuilta www.jukola.com/2012/toimitsijat.

– Jos tulevina viikonloppuina on luvassa aurinkoa niin eiköhän me vielä ladun varteen lähdetä. Kaikki tilaisuudet on käytettävä hyväksi, jotta ihmiset saadaan aktiovoitua mukaan. Talkoolaisille luvassa on varmasti hieno elämys ja nyt kannattaakin ilmoittautua mukaan, vaikka Jukolan viesti tai suunnistus ei olisi ennestään tuttuja, Hämäläinen kannustaa.

Valio-Jukola järjestetään 16.-17.6.2012 Vantaalla Hakunilan urheilupuistossa. Ilmoittaudu mukaan: www.jukola.com/2012.

« Takaisin