Esittelyvuorossa mm. kilpailukeskuksen rakenteista vastaava kenttäpäällikkö Unto Tanttu.
1. Nimi, ikä, seura
Unto Tanttu, 62 v. Keravan Urheilijat
2. tehtävänimike
Kenttäpäällikkö. Organisoin kilpailukeskuksen infrastruktuuriin kuuluvat asiat, kuten aluesuunnittelu, rakenteet, sähkö, vesihuolto, jätehuolto, liikenne, järjestyksenvalvonta, ensiapu ja osittain myös ympäristöasiat. Oleellinen osa tehtäväkenttää on sopia kilpailukeskuksen eri alueiden ja rakennusten käytöstä Valio-Jukolassa. Sopimusosapuolina ovat olleet yksityiset maanomistajat, yrittäjät sekä Vantaan kaupunki.
2. mitä teet, kun et tee Jukolaa
Päävirkani on toimitusjohtaja Tuusulan seudun vesilaitoksella. Muulloin hiihtelen, kalastelen ja harrastan mökin ylläpitoa Hirvensalmella, joka on synnyinpaikkakuntani. Erityistä mielipuuhaani on pilkkeiden teko ja kyllä sitten myös tulenpito ja takanlämmitys itse halkomillani puilla. Kirjallisuutta en paljoa harrasta, lueskelen vain Seitsemää Veljestä, johon kipinä syttyi 90-luvun alussa, kun sitouduin vuoden -95 Jukolaan kenttäpäälliköksi eli sama homma kuin nytkin, vaikka homma onkin nyt todella erilainen!
4. Moneenko Jukolan viestiin olet osallistunut ja paras Jukola muisto
Olen 31 kertaa juossut Jukolassa: aloitin ”vanhana”, vuonna 1977 Ruokolahdella. Kolme kertaa Jukola on jäänyt väliin työkomennusten takia ja -95 olin järjestämässä. Eka kerta jäi mieleen, kun olin XYZ:n aloittajana tulin viimeisten joukossa vaihtoon. Mutta ei siitä mieli lannistunut. Ja olihan se -81 Kytäjä myös erikoinen. Silloin tulin XYZ:n ankkurina maaliin ihan kohtuusuorituksella (ainakin omasta mielestäni!).
5. Miten päätynyt Valio-Jukolan järjestelyihin
Tuli jo edellä mainittua vuoden -95 Kerava-Sipoo Jukola. Ja kun Kostiaisen Veka vuoden 2012 Jukolasta mainitsi, ei tarvinnut sekuntia pitempään miettiä!
6. Miten valmistelut ovat sujuneet
Mieleen ehkä tulisi retostella, että onhan tuota kokemusta. Mutta Jukolaa seuranneena olen sitä erityisesti varonut. Matkan varrella olen huomannut, kuinka paljon Jukola on muuttunut 17 vuoden aikana. Tosin paikkakin on nyt kovin erilainen verrattuna Sipoon peltoihin. Helpotusta tulee kiinteitten, valmiiden rakennusten, sähköhuollon ja vesihuollon saralla. Lisätyötä teettävät kuitenkin juuri samat asiat, eli näiden sovittamiset järkevään hyötykäyttöön. Erityisesti viranomaisasiat, erilaiset lupa-jutut ja suunnitelmat, ovat aivan eri kokoluokkaa kuin silloin ennen!
7. Mitä odotettavissa seuraavan puolen vuoden aikana
Odotan sunnuntai-iltaa 17.6. ja sitä, että kaikki olisi mennyt suunnitellusti ja saamme aloittaa purku-urakan. Sitä ennen on täysi rupeama kokouksia ja paperitöitä, kunnes toukokuun puolella päästään itse asiaan eli rakentamiseen. Heinäkuussa jo pääseekin sitten Saksan WMOC-kisaan!
8. suurimmat haasteet ja muut odotukset itse kilpailusta
Järjestyksenpito ja liikenteen sujuvuus ovat kenttävaliokunnan suurimmat haasteet etukäteen arvioiden. Kun vielä muistetaan, että sadekausi ennen tapahtumaa voi sekoittaa suunnitelmia pahasti erityisesti paikoituksen osalla. Myös erityistä huomiota kiinnitämme sähköhuollon varmuuteen.
9. mitä teet kilpailun jälkeen
Hyvä kysymys? Vanha sanonta: syljeskelen kattoon!
10. vapaa sana
Jukolan viesti tapahtumana on suurta huumetta niin kilpailijoille kuin yleisöllekin. Mutta sen järjestäminen on kovaa huumetta, siihen jää kerta kaikkiaan koukkuun. Mielessäni oli vuoden -95 Jukolan jälkeen, että jos joku tulee kysymään, lähdetkö uudestaan, niin vastaus on varmasti kyllä!