Jukolan tekijät: Talouspäällikkö Timo Talvitie

Jukolan rahakirstun vartia Timo Talvitei kertoo, miten on päätynyt järjestämään Valio-Jukolaa.

Kuva: Riitta Ketola

1. Nimi, ikä, seura
Timo Talvitie, 72 v., Keravan Urheilijat

2. tehtävänimike
Talouspäällikkö, vastaa rahaliikenteestä ja muista taloudenpitoon liittyvistä tehtävistä sekä Jukola-tuotteita myyvästä Jukola-kaupasta.

2. mitä teet, kun et tee Jukolaa
Olen viettänyt eläkepäiviä jo seitsemän vuotta. Aikoinaan tein erilaisia taloushallinnon hommia, suurimman osan ajasta rakennusliikkeen palveluksessa. Nyt on aikaa harrastaa Jukolaa ja talvella hiihdellä ja kesällä käydä kuntorasteilla.

4. Moneenko Jukolan viestiin olet osallistunut ja paras Jukola muisto
Olen Jukolan suunnistajana myöhäisherännäinen. Ensimmäisen kerran osallistuin Jukolan viestiin vasta kuusikymppisenä vuonna 2000, sen jälkeen joka vuosi, joten nyt on tusina täynnä. Joukkue, jossa olen juossut (tai kävellyt) on sukujoukkue, jossa sukulaisuutta on tulkittu melko väljästi. Seuran nimi on Löytänen Rastit (ykkösjoukkue). Nimi viittaa paitsi suunnistukseen ja löytämisen iloon myös Löytäne-järveen, jonka rannalla mökkini sijaitsee. Läheltä löytyy myös Löytäneen kylä. Kansainvälisyyttä joukkueessa edustaa Berliinistä asti saapuva poikieni serkku. Ensimmäisen osallistumisen muistan siitä, kun joukkueemme ankkuri selvisi maaliin muutamia minuutteja ennen sen sulkeutumista. Joka kerta ovat rastit löytyneet, vaikka aina eivät järjestäjät ole löydöksiämme hyväksyneet. Kerran sanoi Emit-kortti sopimuksensa irti ja kerran jäi rasti ohi juostessa leimaamatta. Ei auttanut itku muurillakaan, vaan seuraavana vuonna otettiin taas vauhtia takarivistä.

5. Miten olet päätynyt Valio-Jukolan järjestelyihin
Olin mukana vuonna 1995 järjestämässä Kerava-Sipoo-Jukolaa ja järjestelykokemusta on muistakin Keravan Urheilijoiden urheilutapahtumista. Kun kysyttiin vastaavanlaisiin hommiin, harkinnan jälkeen vastasin myöntävästi, ja tässä sitä nyt ollaan.

6. Miten valmistelut ovat sujuneet
Talouspuolen valmistelut ovat sujuneet suunnitelmien mukaan. Edellisten kisojen järjestäjien raportit ovat olleet hyvänä apuna.

7. Mitä odotettavissa seuraavan puolen vuoden aikana
Maksuliikenteen hoitoa, tulojen ja menojen seurantaa, talouspuolen sopimusten tekoa, Jukola-kaupan hankintoja, talkooväen rekrytointia ja koulutusta.

8. Suurimmat haasteet ja muut odotukset itse kilpailusta
Jännittävän kilpailun ja onnistuneiden järjestelyjen lisäksi toivon, että korvauksena valtavasta talkootyömäärästä jäisi järjestäjille jotain myös kirstun pohjalle.

9. Mitä teet kilpailun jälkeen
Talouspuolen työt päättyvät vasta helmikuussa 2013, kun projektin tilinpäätös valmistuu. Sitten jään taas eläkkeelle ja varmaankin metsä kutsuu.

10. vapaa sana
Jukola on niin hieno tapahtuma, että siihen kannattaa osallistua tavalla tai toisella.

« Takaisin