Jukolan tekijät: Viestintäpäällikkö Paula Lehtomäki

Valio-Jukolan viestintäpäällikkö kertoo, miten aika kuluu kiireisenä ennen kesän Jukolaa.

kuva: Riitta Ketola.

1. Nimi, ikä, seura
Paula Lehtomäki, 31, Pihkaniskat

2. Tehtävänimike
Viestintäpäällikkö eli vastuullani on mm. kilpailun tiedotus ja materiaalituotanto, kuten Suuntana Sipoonkorpi –tiedotuslehti. Viestinnän alle kuuluu myös internet-päivitys, median palveleminen ennen kisoja, kisojen aikana ja tietenkin myös kisan jälkeen. Lisäksi viestinnän alla on omat itsenäiset kokonaisuudet eli kilpailun ohjelmatoiminnot ja areenatuotanto.

2. Mitä teet, kun et tee Jukolaa
Tällä hetkellä aika kuluu kotona kahden pienen lapsen kanssa ja niissä riittääkin tekemistä aamusta iltaan.

4. Moneenko Jukolan viestiin olet osallistunut
Jukolan viestejä on tullut kierrettyä pienestä pitäen perheen kanssa ja myöhemmin kun ikä alkoi riittää myös juoksijana. Ensimmäisen kerran pääsin osallistumaan kilpailuun vuonna 1997 ja omakohtaisia juoksukokemuksia on yhdeksästä Jukolan viestistä. Salo-Jukolassa olin ensimmäistä kertaa töiden merkeissä ja Virkiä-Jukolan jälkeen totesin, että ehkä työt ja harrastustoiminta on hyvä pitää erillään, ainakin Jukolan viestin ajan…

5. Miten olet päätynyt Valio-Jukolan järjestelyihin
Olen opiskellut viestintää ja koska isäni sattui hääräilemään Jukolan hakemuksen kanssa, nimeni päätyi viestintävastaavaksi. Silloin viesti tuntui vielä niin kaukaiselta asialta, että en uskonut oikeasti päätyväni tähän vastuuhommaan, mutta kun kerran nimensä jonnekin antaa niin tässähän sitä sitten ollaan.

6. Miten valmistelut ovat sujuneet
Tekemistä on riittänyt ja varsinkin viime keväällä elämä oli aika haipakkaa. Onneksi välillä on ollut myös kevyempiä jaksoja ja suuria kokonaisuuksia on saatu hoitamaan hyviä ja aikaansaavia henkilöitä. Välillä lastenhoidon ja Jukolan yhteensovittaminen on ollut haastavaa, mutta onneksi lähipiirissä on innokkaita hoitajia.

7. Mitä odotat seuraavilta kuukausilta
Päivät menevät vauhdilla ja tehtäviä tuntuu riittävän. Toivon, että ajatukset pysyvät koossa eikä kisaväsymys pääse vielä iskemään. Paljon on tehtävää vielä ennen kilpailua, ja tuskin kilpailun aikanakaan vielä pääsee hengähtämään. Mielenkiintoista kuitenkin kokea Jukolan viesti myös järjestäjän näkövinkkelistä.

8. Suurimmat haasteet ja muut odotukset itse kilpailusta
Paljon on lupauksia annettu eri suuntiin ja tieto kaikista asioista ei välttämättä aina kulje laajassa organisaatiossa. Toivottavasti kaikki pakolliset hommat saadaan kunnialla hoidettua. Kisanaikana taas voi tapahtua jotain odottamatonta ja ennustamatonta. Tavoitteena on kuitenkin suunnitella homma niin hyvin, että yllättävät käänteetkään eivät eivät matkantekoa haittaa.

9. Mitä teet kilpailun jälkeen
Kun Jukola on eletty on aika lomailla ja antaa oikeasti aikaa perheelle ja itselle. Lastenhoitohommia riittää varmasti jatkossakin, mutta toivottavasti myös omille harrastuksille (muutkin kuin suunnistus) löytyisi vihdoin aikaa.

10. vapaa sana
Olen ollut mukana vapaaehtoisena monissa suurissa urheilutapahtumissa, mutta olen varma, että Jukolan viesti tulee olemaan ainakin itselleni yksi ikimuistoisimmista. Toivottavasti mahdollisimman moni ihminen pääsee kokemaan Jukolan ainutlaatuisen tunnelman, joko kilpailijana, toimitsijana, katsojana tai vaikka työtehtävien lomassa.

« Takaisin