Jukolan tekijät: Pääsihteeri Päivi Luoma

Valio-Jukola lähestyy kovaa kyytiä. Haluamme esitellä, ketkä tulevan kesän huipputapahtuman takana ovat eli järjestelyorganisaation.

Kuva: Riitta Ketola

Tässä ensimmäinen eli Jukolan pääsihteeri Päivi Luoma.

1. Nimi, ikä, seura?
Päivi Luoma, 37 v., Pihkaniskat

2. Tehtävänimike ja mitä tehtävään kuuluu?
Pääsihteeri, vastaa Jukola-toimiston toiminnasta (mm. kilpailijoiden ilmoittautumiset ja info) ja monista järjestelyorganisaatiolle yhteisistä asioista.

2.Mitä teet, kun et tee Valio-Jukolaa?
Tällä hetkellä aika kuluu pitkälti Valio-Jukolan asioita hoitaen eli se on sekä työ että harrastus.

4. Moneenko Jukolan viestiin olet osallistunut ja mikä on paras Jukola muistosi?
Noin kahteenkymmeneen. Parhaat muistot liittyvät ehdottomasti Venlojen aloitusosuuden lähdön odottavaan ja jännittävään tunnelmaan.

5. Miten olet päätynyt Valio-Jukolan järjestelyihin?
Vanhempien kautta olen kasvanut suunnistukseen pienestä pitäen. Kun minua kysyttiin pääsihteeriksi, ei mukaan lähtöä tarvinnut pitkään miettiä. Jukolaa tehdään ennen kaikkea rakkaudesta lajiin, mutta mukanaolo on hieno mahdollisuus myös henkilökohtaisesti.

6. Miten valmistelut ovat sujuneet?
Hienointa tähän asti on ollut nähdä, miten hienoa jälkeä syntyy, ja vauhdilla, kun mukana on osaavia ja sitoutuneita ihmisiä. Myös yhteistyö Vantaan kaupungin ja Puolustusvoimien kanssa sujuu erinomaisesti.
Haastavinta on tapahtuman mittakaava. Harva ammattimainenkaan tapahtumanjärjestäjä järjestää näin vaativaa tapahtumaa yli 50 000 ihmiselle.

7. Mitä on odotettavissa seuraavan puolen vuoden aikana?
Varsin tiivistä, ja yhä tiivistyvää työntekoa.

8. Suurimmat haasteet ja muut odotukset itse kilpailusta?
Tulossa on varmasti hieno ja jännittävä kilpailu, jota seuraa Hakunilassa myös moni sellainen, joka ei ole aikaisemmin Jukolassa käynyt.

9. Mitä teet Jukolan jälkeen?
Vietän lomaa, jolla ei suunnisteta, ja palaan vanhemman asiantuntijan tehtäviin Gaia Consulting Oy:hyn.

10. Vapaa sana.
Tavoitteemme on, että Valio-Jukola on onnistunut ja mieleenpainuva elämys sekä kilpailijoille ja katsojille että yhteistyökumppaneille ja toimitsijoille!

« Takaisin