Puolustusvoimat on Valio-Jukolan pääyhteistyökumppani

Valio-Jukola 2012 ja Puolustusvoimat allekirjoittivat yhteistyösopimuksen koskien tulevan kesän Jukolan viestiä.

Jukolan kilpailunjohtaja Veikko Kostilainen (vas) ja Merivoimien esikunnan esikuntapäällikkö kommodori Veijo Taipalus allekirjoittivat sopimuksen yhteistyöstä.

Sopimus allekirjoitettiin perjantaina 7.10. Turussa Merivoimien esikunnassa. Sopimuksen allekirjoittajina toimivat Merivoimien esikunnan esikuntapäällikkö kommodori Veijo Taipalus ja Valio-Jukolan kilpailunjohtaja Veikko Kostiainen.

Puolustusvoimat on Vantaan Hakunilassa 16.-17.6.2012 järjestettävän Valio-Jukolan pääyhteistyökumppani. Tuen yksityiskohtien toteutuksesta vastaa Suomenlahden Meripuolustusalue yhteistyössä Viestirykmentin ja Länsi-Suomen Huoltorykmentin kanssa.

– Puolustusvoimat on Jukolan viestin pääyhteistyökumppani ja pitkäaikainen tukija. Ilman Puolustusvoimien tukea viestin järjestäminen pääkaupunkiseudulla olisi mahdotonta. Syntynyt sopimus luo edellytykset kaikkien aikojen suurimman suomalaisen aikuisliikuntatapahtuman järjestelyiden onnistumiselle. Puolustusvoimilla on paljon kisojen järjestämisessä tarvittavaa materiaalia ja osaamista, jota muualta ei voi saada. Olemme todella iloisia syntyneestä sopimuksesta, kilpailun johtaja Veikko Kostiainen toteaa.

Valio-Jukolan järjestäjät saavat Puolustusvoimilta muun muassa käyttöönsä materiaalia kilpailijoiden ja kisavieraiden ruokailun järjestämiseen sekä majoittamisen. Lisäksi Puolustusvoimilla on ainutlaatuista osaamista, jota ilman tietoliikenneyhteyksien rakentaminen maastoon ei olisi mahdollista. Valio-Jukolan pääyhteistyökumppani tulee näkymään Valio-Jukolassa laajasti. Puolustusvoimien tuen organisoinnista vastuussa oleva Merivoimat saapuu esittelemään kalustoaan sekä toimintaansa kilpailukeskuksessa. Lisäksi Puolustusvoimat aikoo osallistua kilpailuun yhteensä neljälläkymmenellä mies- ja naisjoukkueella.

– Suunnistusta harrastavat nuoret ovat erinomainen kohderyhmä, joiden toivotaan hakeutuvan Merivoimien sukeltajakoulutukseen tai vaativaan johtaja- ja kouluttajakoulutukseen, Suomenlahden Meripuolustusalueen liikuntakasvatusupseeri yliluutnantti Ville Kima sanoo.

Merivoimat on puolustusvoimien itsenäinen puolustushaara, jonka tehtävänä on Suomen merialueen valvonta ja sen koskemattomuuden turvaaminen, alueloukkausten torjunta sekä elintärkeiden meriyhteyksien ja meriliikenteen suojaaminen. Merivoimien esikunta sijaitsee Turussa. Merivoimiin kuuluu kaksi merellistä valmiusyhtymää: Saaristomeren Meripuolustusalue (Turku) ja Suomenlahden Meripuolustusalue (Kirkkonummi, joukkoyksiköt Helsingissä ja Kotkassa). Lisätietoja: www.puolustusvoimat.fi > merivoimat

« Takaisin