Tunnelma alkaa nousta Jukolan Infossa

Joukkueet alkavat pikkuhiljaa saapua Hakunilan urheilupuistoon. Valio-Jukolan info on avautunut jo perjantaina aamupäivällä, mutta varhain lauantaiaamuna on vielä hiljaista. Infon päätehtävänä on Jukolan suunnistuskilpailuun tulevien joukkueiden vastaanotto. Ajoittain tiskin äärelle pyrähtää suunnistajia ja myös median väkeä saapuu paikalle haastattelemaan huippussuunnistajia .

Suunnistavat joukkueet tai heidän  edustajansa saavat infosta suljetun pussin, joka sisältää joukkuemateriaalit kisanumeroineen. Lisäksi heille ojennetaan käsiohjelma.  Infossa vastataan myös kysymyksiin, joita osallistujille tulee mieleen. Työntekijät tarvitsevat kielitaitoa ja opastusta annetaankin vähintään suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, saksaksi ja venäjäksi. Suunnistajia Hakunilaan saapuu yli kahdestakymmenestä eri maasta.

Infossa toimii myös telttailijoiden ja muiden yöpyjien  vastaanotto.  Myös alueella liikkuvat oppaat toimivat yhteistyössä infopisteen kanssa.

Löytötavarat kerätään infoon ja samoin kadonneita tavaroita voi kysyä.Myös harjoituskarttoja on myynnissä. Yleisen tiedon jakaminen lisääntyy sitä mukaa, kun myös yleisöä saapuu paikalle.

Valio-Jukola/Sirpa Kinnunen

« Takaisin