Vantaalla suunnistetaan Valio-Jukolassa 2012

 

Suunnistusvuoden 2012 kohokohta, Jukolan viesti on saanut nimen; Vantaalla suunnistetaan 16.-17.6.2012 Valio-Jukolassa. Nimi kuvaa erinomaisesti tätä maailman suurinta ja parasta viestisuunnistuskilpailua. Lisäksi nimi kertoo Jukolan viestin tärkeästä yhteistyökumppanista Valiosta.

– Perinteikkyys ja uudistumiskyky on Jukolan viestin jatkuvan menestyksen tärkeitä kulmakiviä. Näistä saamme mainion näytön vuoden 2012 Jukolan viestissä, jolloin kilpailu palaa juurilleen Vantaalle ja ottaa samalla merkittävän askeleen eteenpäin sopimalla 67-vuotisen historiansa ensimmäisestä nimikumppanuudesta, Valio-Jukolan markkinoinnista vastaava Sampsa Haarasilta nostaa estiin.

Ensimmäinen Jukolan viesti juostiin vuonna 1949 nykyisen Helsingin ja Vantaan metsissä ja viestin reitti kulki osittain samoissa maastoissa, joissa vuoden 2012 kilpailu järjestetään.

Ei ole sattuma, että Jukolan historian ensimmäinen nimikumppani on Valio. Nimen lisäksi Valio näkyy tapahtumassa miesten viestin ankkuriosuuden osuusisäntänä.

– Valio on yksi maamme arvostetuimpia brändejä. Myös Jukolan viesti on urheilupiireissä erittäin arvostettu tapahtuma ja suunnistusmaailmassa kilpailunjärjestäjien tavoitteena on yltää Jukola-luokkaan. Valio-Jukolassa huippubrändit kohtaavat, Haarasilta muistuttaa.

Yhteisiä arvoja vaalien

Vantaan Hakunilassa järjestettävä Valio-Jukola on järjestyksessään 64. Jukolan viesti. Jukolan yhteydessä juostava naisten viesti, joka tunnetaan myös nimeltä Venlojen viesti, suunnistetaan Valio-Jukolassa 35. kerran.

– Jukolan viesti on yksi kiinnostavimmista kotimaisista urheilutapahtumista. Jukolaan liitettävät mielikuvat, kuten suomalaisuus, luotettavuus, luonnonläheisyys ja perinteikkyys ovat erittäin positiivisia ja yhtäläisiä Valioon liitettävien ominaisuuksien kanssa. Olemme myös erittäin mielellämme mukana tapahtumassa, joka järjestetään tehdaspaikkakunnallamme, Valion markkinointijohtaja Teea Björklund kertoo.

– Sponsorin näkökulmasta on hienoa päästä osaksi arvostettua urheilutapahtumaa, jonka kautta tavoitamme aktiivisia, hyvinvoinnistaan huolehtivia suomalaisia ja saamme hyvää näkyvyyttä laajalti ympäri Suomen. Lisäksi nimikumppanuus tukee loistavasti molempien osapuolten tavoitteita, Björklund jatkaa.

Valio-Jukola 2012 -tunnus käyttöön

Vuoden 2012 Jukolan viesti on saanut nimen lisäksi myös oman tunnuksen ja graafisen ilmeen. Tapahtuman tunnuksen on suunnitellut graafinen suunnittelija Kari Pilkkakangas.

– Vakiintuneen käytännön mukaisesti tapahtuman tunnuksessa yhdistyy tuttu Jukolan viestin merkki liitettynä vuosittain vaihtuvaan osaan. Näin Valio-Jukolan logo osaltaan vaalii perinteitä, mutta on myös omaleimainen ja helposti tunnistettava vuoden 2012 Jukolan viestiin liitettävä tunnus, Pilkkakangas kommentoi luomustaan.

Jukolan viesti on nykyään paitsi maailman suurin viestisuunnistuskilpailu, myös osanottajamäärältään Suomen suurin urheilutapahtuma. Valio-Jukolaan odotetaan jopa 15 000 kilpailijaa.

– Jukolan viesti kokoaa suunnistusmaailman valiot Vantaalle 2012. Tunnus viittaa karttakuosillaan tapahtuman urbaaniin sijaintiin pääkaupunkiseudulla. Tunnuksen pääväri on sininen, joka yhdessä valkoisen tekstin kanssa muodostaa selkeän ja raikkaan kokonaisuuden, joka kertoo niin suomalaisuudesta, puhtaasta luonnosta kuin luotettavuudesta ja laadusta, Pilkkakangas kertoo logosta.

Vuoden 2012 Jukolan viestin järjestää Keravan Urheilijat ja vantaalainen suunnistusseura Pihkaniskat. Valio-Jukolan pääyhteistyökumppaneita ovat Puolustusvoimat, isäntäkunnat Vantaa ja Kerava, Suomen Suunnistusliitto ja Kaukametsäläiset. Yhteistyökumppaneilla on erittäin merkittävä rooli tapahtuman toteuttamisessa, sillä Jukolan viesti järjestetään lähes sataprosenttisesti talkoovoimin. Vuoden 2012 Jukolaan tarvitaan jopa 1600 talkoolaista.

Lisätietoja:

Valio-Jukolan markkinointipäällikkö Sampsa Haarasilta, puh. 040 5513659, sampsa.haarasilta@jukola.com.

Valio-Jukolan pääsihteeri Päivi Luoma, puh. 050 430 8866, paivi.luoma@jukola.com

www.valio.fi

www.pihkaniskat.fi

www.keravanurheilijat.fi/suunnistus

 

« Takaisin