Metsähallituksen pääjohtaja Jyrki Kangas Valio-Jukolan suojelijaksi

Metsähallituksen pääjohtaja Jyrki Kangas on lupautunut ensi kesänä järjestettävän Valio-Jukolan suojelijaksi. Kangas kutsuttiin Valio-Jukola 2012 suojelijaksi perinteisin menoin torstaina 29.9.

Suojelijan kutsujina toimi kahdeksan hengen lähetystö, johon kuului edustajia Jukolan viestin taustayhteisöistä ja Valio-Jukolan organisaatiosta. Läsnä tilaisuudessa kutsujatahoina oli Kaukametsäläiset ry:n puheenjohtaja Reimo Uljas, Suunnistusliiton puheenjohtaja Kirre Palmi, Puolustusvoimien edustaja everstiluutnantti Teijo Oksanen, Helsingin Sanomien edustaja Risto Suokas sekä Valio-Jukola 2012 kilpailunjohtaja Veikko Kostiainen, varakilpailunjohtaja Vesa Lehtomäki, markkinointipäällikkö Sampsa Haarasilta ja viestintäpäällikkö Paula Lehtomäki.

Jukolan viestin suojelijaksi on pyritty vuosittain löytämään kansallisesti merkittäviä henkilöitä. Metsähallitus on metsien monipuolisen virkistyskäytön edistäjä ja siten tärkeä kumppani niin suunnistajille kuin Jukolan viestille. Lisäksi Metsähallituksen pääkonttori sijaitsee Tikkurilassa Vantaalla, vain noin neljän kilometrin päässä ensi kesän Jukolan viestin tulevasta kilpailukeskuksesta, Hakunilan urheilupuistosta.

Jukolan viestin suojelijana toimiminen on kunniatehtävä. Nimellisesti suojelija toimii Jukolan viestin omistajatahon Kaukametsäläiset ry:n kunniatoimikunnan eli Taula-Mattien isäntänä. Kangas otti mielellään vastaan kutsun Jukolan viestin suojelijaksi.

– Metsähallituksella on syvä ja laaja suhde suunnistajiin, jotka ovat vastuullisia, valioluokan luonnonkäyttäjiä. Olen otettu, että minua kysyttiin suojelijaksi Jukolan viestin kaltaiseen suureen ja traditionaaliseen tapahtumaan, Metsähallituksen pääjohtaja Jyrki Kangas toteaa.

Valio-Jukola 2012 juostaan suureksi osaksi Metsähallituksen hallinnoimilla metsäalueilla. Kilpailualueella sijaitsee myös uusi Sipoonkorven kansallispuisto, joten huolellinen suunnittelu ja luonnon huomioiminen ovat olleet alusta alkaen tärkeitä lähtökohtia kilpailun valmisteluissa.

– Valio-Jukola suunnistetaan poikkeuksellisen urbaanissa ympäristössä, sillä Helsingin keskustaan on matkaa vain noin 15 kilometriä ja 70 kilometrin säteellä kilpailukeskuksesta asuu 1,5 miljoonaa ihmistä. Suunnistajien stadion on kuitenkin myös tulevana vuonna metsä. Metsähallitus on tärkeä kumppani Jukolan viestille ja olemme todella tyytyväisiä, että olemme saaneet Jyrki Kankaan kilpailun suojelijaksi Valio-Jukolan kilpailujohtaja Veikko Kostiainen sanoo.

Valio-Jukola 2012 järjestetään 16.-17.6.2012 Vantaalla Hakunilan urheilupuistossa. Vuoden 2012 Jukolan viesti tuo maailman suurimman suunnistusviestin takaisin juurilleen, sillä vuonna 1949 järjestetty ensimmäinen Jukolan viesti juostiin osittain samoissa maastoissa tulevan kesän koitoksen kanssa. Valio-Jukola 2012 on järjestyksessään 64. Jukolan viesti, kun taas Venlojen voitosta taistellaan 35. kerran. Kilpailun järjestelyistä vastaa Keravan Urheilijoiden ja Pihkaniskojen muodostama seurayhtymä. Jukolaan odotetaan noin 16 000 osallistujaa ja kilpailun järjestämiseksi tarvitaan jopa 1800 talkoolaista.

Metsähallitus tuottaa luonnonvara-alan palveluita monipuoliselle asiakaskunnalle kansalaisista suuryrityksiin. Metsähallitus on valtion liikelaitos, jonka hallinnassa on reilut 12 miljoonaa hehtaaria valtion omistamia maa- ja vesialueita. Vuonna 1859 perustetun Metsähallituksen velvollisuus on hoitaa ja käyttää näitä alueita niin, että ne hyödyttäisivät suomalaista yhteiskuntaa mahdollisimman hyvin. Lisätietoja: www.metsa.fi.

Kuvassa vasemmalta Puolustusvoimien edustaja everstiluutnantti Teijo Oksanen, Helsingin Sanomien edustaja Risto Suokas, Suunnistusliiton puheenjohtaja Kirre Palmi, Valio-Jukola 2012 viestintäpäällikkö Paula Lehtomäki, Kaukametsäläiset ry:n puheenjohtaja Reimo Uljas, Metsähallituksen pääjohtaja Jyrki Kangas, Valio-Jukola 2012 markkinointipäällikkö Sampsa Haarasilta, Valio-Jukola 2012 varakilpailunjohtaja Vesa Lehtomäki ja Valio-Jukola 2012 kilpailunjohtaja Veikko Kostiainen.

 

« Takaisin