KISAKAUPUNKI KOTKA

Kotka tunnetaan parhaiten valtakunnan palkituimmista puistoista, Langinkoskesta ja Meripäivistä. Tässä rouheassa merikarhujen kaupungissa on runsaasti muutakin koettavaa ja nähtävää.

Aava meri, joka ympäröi Kotkansaarta, on vertaansa vailla. Täältä pääset tutkimaan Itäisen Suomenlahden kansallispuiston aarteita ja horisontissa pilkottaa Venäjän puolen Suursaari. Kun saaristo on koluttu, Etelä-Suomen paras koskenlasku- ja kalastusjoki Kymijoki kutsuu luontoaktiviteettien pariin. Kotkan keskustassa heittäydyt kulttuurin pariin, herkuttelet ravintoloissa, perehdyt alueen vesiluontoon Akvaariotalo Maretariumissa ja monipuolisiin ja laadukkaisiin interaktiivisiin näyttelyihin Merikeskus Vellamossa.

Tiesitkö muuten, että Itämeren historian suurin meritaistelu käytiin Kotkan edustalla? Linnoituskaupunki Ruotsinsalmen käänteisiin tutustut niinikään Vellamossa. Arkkitehtuurista ja designista kiinnostuneille matkailijoille Alvar Aallon Sunila on must. Maamme laajin toteutunut Aalto-kohde kerää vuosittain ihailijoita aina Aasiaa myöten.

www.kotka.fi

www.visitkotkahamina.fi/kotka/