Nuorten Jukolan sanoma 2020

Nuorten Jukolan sanoma 2020

Jukolan veljesten aikaan ruoalla oli vain yksi tarkoitus, torjuttiin nälkä ja hankittiin voimaa arkiseen uurastukseen. Niinpä kansalliskirjailijamme Aleksis Kivi onkin asettanut Jukolan esikoispojan Juhanin suuhun sanat: ”Naudan-lihaa pussista ja naurishillukkoja mujusta. Ne ovat kypsiä tuossa paikassa”.

Nyt 150 vuotta myöhemmin jokapäiväisellä ruoalla on myös ihmisen terveyttä ja hyvinvointia vaaliva merkitys. Täällä Etelä-Savon alueella on jo pitkään tehty ansiokasta työtä terveellisen ravinnon takaamiseksi väestölle.

Valistustyöllä ohjataan kansalaisia kiinnittämään huomiota ruokailutottumuksiin. Jotta asiat kulkevat jatkossakin oikeaan suuntaan, me nuoret voimme varmistaa omilla valinnoillamme, että kotimaisen puhtaan ruoan tuotanto säilyy ja vahvistuu koko Suomessa.

Olemme kuljettaneet viestimme Kalevankankaan vauhdikkaassa maastossa tuodaksemme tervehdyksen Etelä-Savon alueella terveellisen ja puhtaan kotimaisen ruoan puolesta työskenteleville tahoille.

Mikkelissä 15.8.2020

Nuorten Jukolan suunnistajat

Sanoman vastaanottajan puhe:

Onnittelut voittajille ja kaikille osallistujille. Hieno nähdä tällainen kilpailu Etelä-Savossa. Jukolalla on vahvat perinteet ja iso rooli Suomen urheiluhistoriassa. Ruoka ja sen tuottava maatalous ovat keskeinen osa koko Suomen historiaa. Agraari-Suomesta siirtyminen nykyisenkaltaiseen yhteiskuntaan ei ole kovin kaukana historiassa eikä se ole vähentänyt maatalouden merkitystä Suomessa. Etelä-Savossa, joka on Suomen maaseutuvaltaisin maakunta, on erityisen suuri ilo ja kunnia ottaa vastaan tämä Nuorten Jukolan sanoma. Nuorissa on Suomen tulevaisuus eikä tulevaisuutta ole ilman suomalaista ruokaa.

Vesa Kallio

Toiminnanjohtaja

MTK-Etelä-Savo