Ratamestarin lausunto

Kangasala Jukolan Esi-Jukola kilpaillaan tulevan viikon sunnuntaina Kangasalan Kisapirtin maastossa, joka sijaitsee Kangasalan ja Tampereen rajamailla. Maasto on hyvin perinteinen hämäläinen maasto, jossa on tarjolla monimuotoista maastoa. Mukaan mahtuu hienoja alueita ja muutama hieman hitaampikin alue, mutta ratasuunnittelussa olen pyrkinyt hyödyntämään maaston parhaimpia osia. Ensimmäisen lämpöaallon mukana lehdet ovat tulleet puihin, joten näkyväisyys on hieman rajoittuneempaa kevään aikaisempiin kilpailuihin nähden. Olen pyrkinyt siihen, että radoilla on tarjolla selkeää rytmitystä, joka kuitenkin vaatii uskallusta suunnistaa ja edetä koko ajan aggressiivisesti eteenpäin.

Kilpailu käydään tuoreella Janne Weckmanin karttatuotoksella, joka on tehty kuvausohjeiden mukaisesti ja on hyvin selkeälukuinen kovassakin vauhdissa. Janne on kartoittajana myös ensi vuoden Jukolan viestissä, joten tämä on hyvä mahdollisuus tutustua ensi vuoden Jukolan kartoitustyyliin.

Lasten radat kulkevat pääosin täysin omalla alueellaan aivan loppua lukuun ottamatta. Lasten ratojen alueella on melko runsas polkuverkosto, joka antaa hyvin tukea suunnistamiseen.

Toivotan kaikille tsemppiä onnistuneeseen suunnistussuoritukseen!

Ratamestari

Antti Rantala