Kartat järjestykseen ja pusseihin

Tänään torstaina 7.8. Kangasmetsän koulun luokassa suoritettiin Nuorten Jukolan ratamestaritoimintojen viimeisin vaihe, joka on koko viestin onnistumisen kannalta ensiarvoisen tärkeä: kartat järjestettiin ja pussitettiin.

Tarkinta ja huolellisinta työskentelyä vaativa osio oli kunkin viestijoukkueen karttojen kerääminen. Hajonnoista johtuen viestissä on käytössä useita kymmeniä erilaisia ratavaihtoehtoja – joista kukin joukkue luonnollisesti käyttää vain seitsemää. Ratamestarin laatima hajontataulukko kertoi, millaiset kartat kullekin joukkueelle piti koota.

pussitus_1

Kun joukkueen karttanippu oli koossa, liimattiin jokaisen kartan kääntöpuolelle joukkueen numeron ja osuuden kertova tarra, jotta ne voidaan jakaa oikein lähtöpaikalla ja karttatelineellä.

Tästä kartat jatkoivat pussituspisteeseen. Siellä kukin kartta (noin 1400 kappaletta) sujautettiin muovisuojukseen, joka kuumasaumattiin kiinni. Tämän jälkeen joukkueittain pussitetut kartat pakattiin pahvilaatikoihin odottamaan viestiä.

pussitus2

Samaan aikaan toisessa työpisteessä pakattiin kirjekuoriin palautuskartat. Kisan jälkeen jokainen viestinviejä saa puhtaan oman osuutensa kartan sekä joukkue lisäksi kaikki rastit sisältävän hajontakaaviokartan.

15-henkisen työryhmän saatua hommansa valmiiksi karttakuorma matkasi kankaanpääläisen pankin holviin, josta ne aikanaan luovutetaan lähtö- ja vaihtotoimintojen päällikölle. Karttojen tarkka sisältö ei ennen kisaa ole monenkaan henkilön tiedossa…

Teksti ja kuvat: Tuomas Väinä

« Takaisin

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät