Kilpailukeskus nousee liikuntakeskuksen harjoituskentille

Nuorten Jukolan kilpailukeskus rakennetaan liikuntakeskuksen harjoituskentille. Palloiluhallia ja viereisiä kouluja voidaan hyödyntää joissakin toiminnoissa, mutta suurimmaksi osaksi kilpailukeskus on rakennettava tyhjälle hiekkakentälle vain tätä kilpailua varten.

Paljon rakennettavaa

– Pystytämme kymmenkunta telttaa eri toimintojen käyttöön, rakennamme useita satoja metrejä aitoja ja viitoituksia. Tarvitaan katsomo, seremonialava, videoscreeni, lipputankoja, opasteita, luettelee tapahtuman kenttäpäällikkö Pertti Manninen.

– Eri toiminnot pitää sähköistää. Alueelle rakennetaan kenttäkuulutusjärjestelmä. Vessavaunujakin tulee kolme kappaletta, hän jatkaa. – Suunniteltava on tapahtuman jätehuolto, liikennejärjestelyt ja turvallisuustekijät.

Suunnistajia Nuorten Jukolan viestiin odotetaan saapuvan noin 1300. Kun mukaan luetaan seurojen huolto- ja kannustusjoukot sekä yleisö, nousee kilpailukeskuksen väkimäärä tapahtuman aikaan yli 2500 henkilöön.

Rakenteet pystytetään viikolla 33, jolloin alue on varattuna Nuorten Jukolaa varten eikä siellä enää ole muita toimintoja. Purkaminen tapahtuu varsin nopeasti, ja jo sunnuntai-iltana kentät vapautuvat normaalikäyttöönsä.

Kenttätoimintoja rakentamassa on yhteensä 50–60 henkeä. Kukin osa-alue vastaa omien rakenteidensa pystyttämisestä, minkä lisäksi on noin viiden hengen rakentajaryhmä avustamassa suurimpien rakennuskohteiden kanssa.

Koulut ja liikuntakeskus tukena

– Kilpailijoiden peseytymistiloina käytetään Palloiluhallin suihkuja. Kouluille sijoitetaan ruokailu sekä median ja kutsuvieraiden tilat. Samoin kouluilla on luokkamajoitusta edeltävänä yönä, Pertti Manninen kertoo.

Varsinainen kilpailukeskus lähtö-, vaihto- ja maalialueineen sijaitsee pohjoisemmalla harjoituskentällä. Eteläisempi kenttä puolestaan toimii seurojen huoltotelttojen alueena. Niiden väliin sijoittuvat urheilutarvikekauppiaiden alueet. Pysäköinti tapahtuu liikuntakeskuksen ja koulukeskuksen lisäksi Reiman tehtaan piha-alueella.

– Rakenteista vastaava kenttäsektori on tekemisissä kaikkien muiden järjestelyjen osa-alueiden kanssa. Suunnitelmat ovat valmiina, mutta tässä vaiheessa on vielä tärkeää käydä läpi rajapintoja, jotta mikään toiminto ei jäisi valmistelematta.

– Kilpailun toteuttamisessa tärkein yhteistyökumppani on Kankaanpään kaupunki. Sen lisäksi tukea saadaan useilta paikallisilta yrityksiltä, jotka ovat lähteneet kiitettävästi mukaan tapahtuman järjestämiseen. Tykistöprikaatin kanssa yhteistyö jatkuu myös tämän tapahtuman yhteydessä, Manninen kiittelee.

Teksti: Tuomas Väinä

« Takaisin

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät