Partiolaiset ja karjalaiset jatkavat Kankaanpään suunnistusviikonloppua

Kun Nuorten Jukolan viimeisetkin juoksijat ovat maalissa, suunnistustoiminta ei vielä Kankaanpäässä ole tuon viikonlopun osalta ohi. Seuraavana päivänä, sunnuntaina 17.8. saman kilpailukeskuksen valtaavat partiolaiset ja karjalaiset.

Tuolloin nimittäin suunnistetaan Suomen Partiolaisten mestaruuskilpailut ja Karjalan Liiton mestaruuskilpailut. Maasto ja osa rasteista ovat samoja, ja luonnollisesti myös valmiin kilpailukeskuksen toimintoja pystytään hyödyntämään. Järjestäjinä ovat Kankaanpään Suunnistajien lisäksi partiolippukunta Kankaanpään Korpiveikot ja Kankaanpään Karjalaseura.

Kilpailuiden ratamestari Raimo Hannukainen kertoo, että tapahtumat ovat osallistujamääriltään Nuorten Jukolaan verrattuna pieniä, mutta muutamia satoja ihmisiä kuitenkin on paikalla tuolloinkin. Partiolaisten kisassa osallistujia on noin 150 ja karjalaisten kisassa puolet tästä. Koska sarjat ovat yhteneväiset, on periaatteessa mahdollista, että karjalaistaustainen partiolainen osallistuu samalla suoritukselle molempiin kisoihin. Sarjoja on lapsista veteraaneihin saakka.

– Partio on peruskoulun ja Puolustusvoimien ohella lähes ainoa taho, joka antaa lapsille suunnistusopetusta suunnistusseurojen ulkopuolella, ratamestari Hannukainen muistuttaa. – Suunnistus on tärkeä kansalaistaito ja sopii hyvin yhteen partiotoiminnan muun sisällön kanssa.

Karjalaiset eivät nyt suunnista Kankaanpäässä ensimmäistä kertaa, sillä heidän mestaruuskilpailunsa olivat paikkakunnalla myös vuonna 1961. Karjalan Liiton hiihtomestaruuksista Kankaanpäässä puolestaan kilpailtiin vuonna 2008.

Karjalan Liitto on alun perin ollut erityisesti evakkoon joutuneiden karjalaisten edunvalvoja ja avustusjärjestö. Sittemmin sen rooliksi on muodostunut toimia lähinnä karjalaisen kulttuurin ja perinteen säilyttäjänä ja välittäjänä. Tärkeä osa tätä toimintaa ovat karjalaisten kesäjuhlien lisäksi hiihto- ja suunnistusmestaruuskilpailut.

Partiolaisten mestaruuskilpailuiden kutsun näet täältä ja Karjalan Liiton mestaruuskilpailuiden kutsun täältä.

Teksti: Tuomas Väinä.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät