Pohjanlinna koulujoukkueena NuJussa

Vaikka Kankaanpään Suunnistajat ei järjestävänä seurana voi Nuorten Jukolaan osallistuakaan, paikallista väriä viestiin tuo Pohjanlinnan koulun joukkue. Koulu sijaitsee aivan kilpailukeskuksen vieressä, ja sen tiloihin on järjestetty NuJun ruokailu ja osa majoituksista. Kokonaan ei-suunnistajista koostuva joukkue on harjoitellut ensimmäisen kerran jo keväällä ja nyt koulun alettua pari kertaa.

– Kompassit ovat amatööreille, totesi avausosuudelle valmistautuva Eemeli Rajakallio.

Joukkue oli viimeistelemässä suunnistustaitoja NuJua edeltävänä tiistai-iltana kuntorasteilla.

– Koulussa olen suunnistanut eikä nytkään rastit kovasti olleet hukassa. Mustikoita oli ainakin paljon, jatkoi Rajakallio.

Idea osallistumisesta tuli lehtori Tuomas Väinältä, ja Suunnistusliittokin antoi luvan kotijoukkueelle osallistua.

– Lähdin mukaan, kun Tuomas pyysi. Tänään meni jo paremmin, ja aika hauskaa tämä suunnistaminen. Hienoa myös edustaa koulua näin isossa kisassa, kertoi puolestaan Elias Karvanen.

Maj Virko kiidättää viestiä kuudennella osuudella ja myös hän oli luottavainen joukkueen osaamiseen. – Tämä on mukavaa ja oppii käyttämään karttaa. Tänä vuonna on aloitettu suunnistamaan, sanoi Virko.

Neljännen osuuden viestiviejä Lasse Hietaojalle ei riittänyt kuntorasteilla pelkästään C-rata. Heti perään hän kävi kipaisemassa myös B-radan. – Hyvä sijaa lähdetään tavoittelemaan. Ja hyvällä mielellä matkaan. Reitinvalinta on ehkä vaikeinta, kun suunnistusta ei ole paljoa harrastanut, arvioi Hietaoja.

Joukkuetta huoltaa lehtori Helena Kajaala-Ylikoski, ja myös hän on innoissaan joukkueen osallistumisesta tämän vuoden Nuorten Jukolaan. Maalissa nähdään, oliko kotikenttäedulla merkitystä.

Pohjanlinnasta on viestiin ilmoittautunut myös kakkosjoukkue. Torstaisen tiedon mukaan joukkue lähtee liikkeelle mutta ei pääse viestiä maaliin saakka. Sitä mahdollisesti täydennetään juoksijapankista.

pohjanlinna_nuju_3

Pohjanlinnan NuJu-edustajistoa. Takarivissä Sanni Männistö, Heini Lipponen, Elias Karvanen ja Lasse Hietaoja. Edessä Eemeli Rajakallio, Maj Virko, Konsta Kujanpää ja joukkueen huoltaja Helena Kajaala-Ylikoski.

Teksti: Jari Vaara. Kuva: Tuomas Väinä.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät