Kilpailukutsu

     

 

39. Nuorten Jukola 

Lauantai 17.8.2024, Loimaa

Lauttakylän Luja, Loimaan Jankko, Rasti 88

Nuorten Jukola on 7-osuuksinen kansainvälinen nuorten suunnistuskilpailu.
Joukkueissa on oltava eri-ikäisiä tyttöjä ja poikia.

Osuudet, ikä- ja taitotaso vaatimukset sekä alustavat osuuspituudet

  1. osuus: D16 (s. 2008–), taitotaso 14, 5,1 km
  2. osuus: H/D16 (s. 2008–), taitotaso 14, 5,8 km
  3. osuus: H/D14 (s. 2010–), taitotaso 10, 2,7 km
  4. osuus: D14 (s. 2010–), taitotaso 12, 3,9 km
  5. osuus: H/D14 (s. 2010–), taitotaso 12, 4,0 km
  6. osuus: D18 (s. 2006–), taitotaso 16, 5,6 km
  7. osuus: H/D18 (s. 2006–), taitotaso 16, 6,9 km

Yhteensä 34,0 km

Osuusmatkoihin sisältyy noin 520 m viitoituksia. Kaikilla paitsi 3. osuudella on hajontaa.

Lähtö

Viestin yhteislähtö on klo 11.00. Voittajajoukkueen arvioidaan saapuvan maaliin noin klo 14.00.

Kilpailusäännöt

Kilpailussa noudatetaan Suunnistusliiton lajisääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita. Suunnistuspiikkareiden käyttö on kielletty, nastarit on sallittu.

Osallistumisoikeus

Viesti on ensisijaisesti tarkoitettu seurajoukkueille. Yhdistelmäjoukkueen voivat koota seurat, jotka eivät muuten saa joukkuetta, sekä seurat, joilla on osallistumiseen halukkaita nuoria enemmän kuin kokonaisiin joukkueisiin mahtuu. Viestijoukkue voidaan koota myös saman kunnan koulujen oppilaista tai nuorisojärjestön jäsenistä. Mikäli suunnistusseuran jäsen aikoo osallistua koulu- tai nuorisojärjestöjoukkueeseen, on lupa saatava edustusseuralta. Osuuskohtaiset ikä- ja sukupuolirajoitukset koskevat kaikkia joukkueita.

Osanottajilta ei vaadita kilpailulisenssiä tai vakuutusta, osallistuminen tapahtuu omalla vastuulla.

Järjestäjät kokoavat yhdistelmäjoukkueita suunnistajapankkiin ilmoittautuneista suunnistajista. Tällaisiin joukkueisiin osallistuvilta suunnistajilta peritään osallistumismaksuna 20 €/hlö.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Nuorten Jukolaan avataan maanantaina 17.6.2024 ja suljetaan perjantaina 2.8.2024 klo 23.59. Linkki ilmoittautumisjärjestelmään julkaistaan kilpailun nettisivuilla. Osallistumismaksu on 140 €/joukkue. Maksut suoritetaan verkkomaksulla suoraan ilmoittautumisjärjestelmästä. Ulkomaisilta joukkueilta peritään pankkipalvelumaksu valuutan siirrosta.

Jälki-ilmoittautuminen

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista ilmoittautumisjärjestelmän kautta sunnuntaihin 11.8.2024 klo 23.59 saakka. Jälki-ilmoittautuvien osallistumismaksu on 190 €/joukkue. Maksutapa on sama kuin normaalissa ilmoittautumisessa.

Juoksujärjestykset

Lopulliset juoksujärjestykset on ilmoitettava perjantaina 16.8.2024 klo 14.00 mennessä ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Jos se ei ole mahdollista, juoksujärjestys on ilmoitettava kirjallisena infon vastuuhenkilölle. Perusteltuja muutoksia voi pakottavista syistä tehdä infoon kirjallisesti kilpailupäivään klo 10.00 asti, muutokset hylkää tai hyväksyy TA.

Joukkue, joka ei ilmoita juoksujärjestystä ohjeiden mukaisesti, ei saa lähtölupaa. Muussa kuin ilmoitetussa järjestyksessä juokseva joukkue hylätään.

Kilpailukortit ja leimausjärjestelmä

Kilpailussa käytetään Emit-leimausta. Joukkueella on oltava vähintään kolme Emit-korttia. Samaa korttia ei voi käyttää kahdessa eri joukkueessa eikä peräkkäisillä osuuksilla samassa joukkueessa.

Emit-kortteja voi vuokrata järjestäjiltä hintaan 5 €/kortti. Tarvittavien vuokrakorttien lukumäärä on ilmoitettava ilmoittautumisen yhteydessä. Emit-korttien numeroita ei tarvitse ilmoittaa etukäteen, vaan ne kirjataan tulospalvelujärjestelmään kilpailupaikalla lähtö- tai vaihtoalueelle mentäessä.

GPS-seuranta

Viestin kärkijoukkueille on varattu GPS-laitteet osuuksille 1, 2, 4, 5, 6 ja 7. Joukkue, joka kieltäytyy kantamasta seurantalaitetta, suljetaan kilpailusta. Näytöllisten GPS-laitteiden käyttö kilpailusuorituksen aikana on kielletty.

Palkinnot

Kilpailun 15 parasta seurajoukkuetta palkitaan Nuorten Jukola -mitaleilla. Seitsemän parasta seurajoukkuetta palkitaan kunniapalkinnoin. Voittajajoukkue saa vuodeksi haltuunsa kiertopalkinnon sekä pysyvästi kiertopalkinnon pienoismallin. Lisäksi palkitaan paras yhdistelmäjoukkue.

Harjoituskielto

Kilpailualue on harjoituskiellossa. Tarkemmat tiedot ovat Suunnistusliiton Karttarekisterissä.

Kilpailumaasto

Maasto on nopeakulkuista kangasmaastoa, jossa on paljon ulkoilureittejä ja polkuja. Näkyvyys ja kulkukelpoisuus ovat enimmäkseen erittäin hyviä. Paikoin toki mausteeksi löytyy tiheämpääkin. Korkeuserot radoilla ovat maltillisia.  Maastossa on tekopohjavesilaitokseen liittyviä kiellettyjä alueita. Näistä erilliset ohjeet ja kuvat kilpailuohjeissa.

Kartta

Suunnistuskartta 7/2024, mittakaava 1:10 000, käyräväli 5 m, tulostekartta. Kartan koko A4. Kartat ovat muovisuojuksessa. Kartantekijä Ari Salonen. Alueen vanha kartta löytyy kilpailun nettisivuilla.

Harjoittelu

Nuorten Jukolaan valmistautumiseen on tarjolla harjoituksia, jotka on avattu syksyllä 2023. 5 €/kartta. Tarkemmat ohjeet löytyvät kilpailun nettisivuilta.

Opastus

Kilpailukeskuksena toimii Alastaro Circuitin moottorirata. Yksityiskohtaiset ohjeet saapumiseen ja opastukseen löytyvät Nuorten Jukola nettisivuilta.
Opasteet ovat paikoillaan perjantaina 16.8.2024 klo 16.00. Järjestäjien antamia ajo-ohjeita on noudatettava.

Pysäköinti

Pysäköinti on kilpailukeskuksessa ja sen välittömässä läheisyydessä.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus koostuu pääosin asfaltoidusta moottoriradan varikkoalueesta, sekä kangas- ja hiekkamaasto alueesta. Pukeutuminen ja peseytyminen ovat kilpailukeskuksessa. Peseytyminen maasto-olosuhteissa.

Seurateltat

Seuratelttojen pystytys on mahdollista kilpailukeskukseen perjantaina 16.8.2024 klo 18.00 alkaen. Teltat on pystytettävä niille varatuille paikoille. Seuratelttapaikat varataan ilmoittautumisjärjestelmästä. Paikan koko on vähintään 5 m x 6 m ja varausmaksu 12 €.

Info

Info on avoinna perjantaina 16.8.2024 kilpailukeskuksessa klo 17–21 sekä tapahtumapäivänä kilpailukeskuksessa klo 8.00 lähtien.

Majoitus

Kilpailujen nettisivuille päivitetään alueen majoitustarjontaa kevään aikana.
Kilpailukeskuksessa yöpyminen on kielletty.

Ruokailu

Kilpailukeskuksessa on ravintola, kahvio ja makkaragrilli. Ateria maksaa 12 € paikan päältä ostettuna ja 10 €
ennakkoon ostettuna ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Ruuat ovat laktoosittomia, erikoisruokavalioista
saatavilla maidoton ja gluteeniton vaihtoehto.

Toimihenkilöt ja yhteystiedot

Kilpailunjohtaja Minna Seppänen, seppanen.minna(at)hotmail.com, 040 583 8198.
Ratamestari Matti Ylitalo, matti.ylitalo(at)invenir.fi, 0500 534 055
Tiedottaja Ilkka Nokka, ilkkanokka(at)gmail.com, 040 184 2530
TA Mika Kantola, kuntsi.kantola(at)gmail.com
Ratavalvoja Markus Salo

Tervetuloa Loimaalle nauttimaan suunnistuksen Superviikonlopusta!

Lauttakylän Luja, Loimaan Jankko, Rasti 88, Kaukametsäläiset ja Suomen Suunnistusliitto.