Live-tulokset:

Ratamestarit tyytyväisenä: suunnistuksellisuus voitti

Koko ratamestarikolmikko Heikki, Ari ja Ilkka Torniainen.

Koko ratamestarikolmikko Ilkka, Ari ja Heikki Torniainen.

 

Seitsemän vuoden urakka ratasuunnittelussa on takana ja pääratamestari Ari Torniainen on tyytyväisellä mielellä. Radan suunnittelu on monen tekijän summa ja ratojen suunnittelussa on huomioitava suuri kokonaisuus. Ratojen suunnittelusta vastannut kolmikko Ari, Ilkka ja Heikki Torniainen ovat uurastaneet Jukolan ja Venlojen ratojen parissa nyt yli neljä vuotta ja tunnelmat ovat sunnuntaiaamuna positiiviset.

”Positiivinen tunne on päällimäisenä. Kilpailijat ovat vaikuttaneet ensitunnelmissaan tyytyväisiltä. Viestin aikana tuli paljon mielenkiintoisia tilanteita ja vaihtelevuuttaa. Kilpailijat tekivät ratasuunnittelijan näkökulmasta toisinaan yllättäviä ratkaisua, toisaalta osaltaan ratkaisut olivat odotettavissa.” Ari Torniainen kiteyttää tunnelmia.

Haasteita Jukolan ratojen suunnittelijoille luo erityisesti se, että ratojen tulee olla riittävän haastavia huippujoukkueille, mutta toisaalta myös niiden tulee soveltua myös kuntoilijoille. Palautteen perusteella tässä onnistuttiin. Tänä vuonna historian ensimmäinen läpijuoksu toi kilpailijat hetkeksi yleisön eteen.

”Teimme Jukolan historiaa radan uudistuksien myötä. Jokainen Jukola on aina omanlainen kokonaisuus,” Torniainen kertoo tyytyväisenä urakkaansa.

Teksi: Marjo Pajari

Lue myös Ilkan kommentit Venlojen radasta.

 

« Takaisin

Päätukija

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Avainyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Taustayhteisöt

Yhteistyötapahtumat