Kilpailuohjeet

Kilpailuohjeet (PM)

Tävlingsinstruktioner (PM) på svenska finns i klubbmaterialpåsar för svenska lag och FSOs lag och även på INFO i tävlingscentrum. Competition Instructions in English can be found in club material bags for international teams. Instructions are also available at the info desk in the competition centre.

Yleistä
Nuorten Jukola on kansainvälinen 7-osuuksinen viestisuunnistuskilpailu seurajoukkueille. Osallistuminen eri osuuksille on rajattu siten, että kullekin osuudelle saavat osallistua ainoastaan kohdassa “Radat ja osuudet” mainittuihin sarjoihin kuuluvat kilpailijat.

Yhdistelmäjoukkueen voivat koota seurat, jotka eivät muuten saa joukkuetta. Yhdistelmäjoukkue voidaan koota myös saman kunnan koulujen oppilaista tai nuorisojärjestön jäsenistä. Mikäli suunnistusseuran jäsen osallistuu koulu- tai nuorisojärjestöjoukkueeseen, on lupa saatava edustusseuralta.

Kaikkien joukkueiden kokoonpanossa ovat voimassa osuuskohtaiset ikä- ja sukupuolirajoitukset, paitsi että muissa kuin seurajoukkueissa tyttöjen juokseminen osuudella 7 on sallittu. Järjestäjän puolesta yhdistelmäjoukkueita kootaan suunnistajapankkiin ilmoittautuneista yksittäisistä suunnistajista.

Kilpailun järjestävät Kouvolan Rasti -72 ja Sippurasti. Kilpailun taustayhteisöjä ovat Suomen Suunnistusliitto ja Kaukametsäläiset ry. Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton lajisääntöjä, Nuorten Jukolan sääntöjä sekä kilpailun järjestäjän antamia määräyksiä ja ohjeita. Kilpailun lähtö tapahtuu lauantaina 24.8.2013 klo 11.30.

Kilpailun vastuuhenkilöt
Kilpailun suojelija Ville Nousiainen
Kilpailunjohtaja Vesa Vainio, 040 7030323, nuju2013vva(at)gmail.com
Kilpailun johtajan apulainen, Urpo Särkkä, 0400 553464, urpo.sarkka(at)storaenso.com
Tiedotus/Media Jukka Sakki, 050-3570982, jukka.sakki(at)jukola.com
Info ja majoitus Ulla Säde, ulla.sade(at)pp.inet.fi
Kilpailunvalvoja (TA) Tommi Tervakangas, SSL  0405447450 tommi.tervakangas@gmail.com
Ratavalvoja Ossi Karvonen, KuUS
Pääratamestari Marko Uotila
Tulospalvelu Timo Harju timoharj(at)gmail.com
Gps-seuranta Katja Vanhalakka
Ilmoittautuminen Timo Harju timoharj(at)gmail.com
Maalituomari Jouko Vääränen
Kilpailukeskus Matti Espo, matti.espo(at)co.inet.fi
Avajaiset ja juhlat Jaana Vainio 0400 853569 jaana.vainio(at)pp3.inet.fi
Ravintola Maarit Piekiäinen
Ensiapu Anjalan VPK
Kutsuvieraat Heikki Kyyrönen, 045-8600606, kyyronen(at)kymp.net
Turvallisuus Markku Leinonen, Anjalan VPK
Tuomarineuvosto pj. Simo Suutari, Vehkalahden Veikot

Tapahtumapaikat, osoitteet, opastus ja parkki
Kilpailukeskuksena toimii Kouvolassa Anjalan Urheilukeskus. Opastus kilpailukeskukseen vt6 ja tie 354 risteys sekä vt15 ja tien 354 risteys. Opasteet ovat paikoillaan perjantaina 23.8.2013 klo 16.00. Paikoituksesta matkaa kilpailukeskukseen 0m-1km. Busseilla on purkupaikka kilpailukeskuksen lähellä.

Info
Info on auki kilpailukeskuksessa perjantaina 23.8.2013 klo 16.00 – 22.00 ja lauantaina 24.8 klo 8.00 – 17.30. Kilpailumateriaalin (mm numerot) saa Infosta vain, mikäli maksut on maksettu kokonaan.

Koulumajoitus, iltapala ja aamiainen
Koulumajoitus on Anjalan koululla. Anjalantie 5, 46910 ANJALA. Majoitukseen pääsee perjantaina 23.8. klo 16 alkaen ja majoituksessa saa olla lauantaina 24.8 klo 16 asti. Majoituksessa on omat järjestysohjeet. Majoituksesta on matkaa kilpailukeskukseen 800m.

Etukäteen tilatut iltapalat on tarjolla klo 19.00 – 22.00 Aamiainen klo 8.00 – 10.00. Mikäli etukäteen tilattujen ja maksettujen lisäpalveluiden jälkeen on tehty lisätilauksia, niin maksut etukäteen pankkiin (kuitti mukaan) tai käteisellä Infoon.

Kartta
Tulostekartta 8/2013 (tulostus Mapline Oy), kuusivärinen, mittakaava 1:10 000, käyräväli 5 m. Kartan koko A4 ja se on muovisuojuksessa. Kilpailukartan uusintakartoitus Marko Uotila. Kilpailualueen edellinen kartta (v. 2010) on nähtävillä kilpailun nettisivuilla ja ilmoitustaululla. Kilpailukartta on nähtävillä vaihtoalueella.

Mallisuunnistuksen karttoja sekä kilpailualueen edellinen kartta myynnissä infossa.

Maasto
Alue on kymenlaaksolaista rapakivialuetta. Maastossa on runsaasti eritasoisia polkuja ja teitä. Alueella kulkee kuntopolkuverkosto, joka vaihtelee hiekkapohjaisesta tiestä purupohjaiseksi poluksi tai normaaliksi maapohjaiseksi poluksi. Korkeuserot ovat enimmillään noin 30 metriä sisältäen muutaman erillisen mäkialueen. Kulkukelpoisuus on pääosin hyvää, mutta myös tiheämpiä ja hidastavampia alueitakin löytyy.

Lähtö ja K-piste, viitoitukset
Viestin lähtö urheilukentän länsireunalla juoksuradalla, vaihdot kentän itäreunalla. Lähdöstä ja vaihdosta viitoitus (160 – 190 m) K-pisteelle etelän suuntaan.

Rastit
Rastit merkitty maastoon oranssi-valkoisin rastilipuin. Mallirasti kilpailukeskuksessa, jossa mahdollisuus testata emitin toiminta. Kaikilla osuuksilla on kilpailukeskuksessa yleisörasti (2 kpl). Kilpailukeskuskartasta on nähtävillä, mitkä osuudet käyvät milläkin rastilla. Maastossa rasteja paikoitellen erittäin lähekkäin, muista tarkistaa koodi!

Online-rasteja käytössä kaikilla osuuksilla.

Rastimääritteet ja koodit
Kuvalliset rastimääritteet on painettu karttaan. Rastin järjestysnumeron viereen EI OLE PAINETTUNA ERIKSEEN KOODIA, eli koodit nähtävillä ainoastaan rastimääritteissä. Näytöllistä emit-korttia käyttävien tulee huomioida, että leimasimen emit-koodi ei välttämättä vastaa rastin koodia. Vielä muistutuksena: Maastossa rasteja paikoitellen erittäin lähekkäin, muista tarkistaa koodi!

Radat ja osuudet
Osuuspituuksiin sisältyy viitoituksia 320 – 450 m. Hajontaa kaikilla muilla osuuksilla paitsi 5. osuudella

Osuus

Sarja

Matka

Nousu

Rasteja

Tavoiteaika

Kärjen

 

 

(km)

(m)

 

(min)

vaihtoaika

1

H/D -16

4,9-5,1

150

14

29

11:59

2

H/D -16

4,9-5,0

150

14

29

12:28

3

D -14

2,3

65

9

15

12:43

4

H/D -14

2,3

65

9

14

12:57

5

D -16

3,4

110

9

24

13:21

6

D -18

5,1

180

14

36

13:57

7

H -18

5,9-6,0

200

16

36

14:33

Kielletyt alueet
Pistepellot ja tonttialueet ovat kiellettyjä alueita sääntöjen mukaisesti. Merkittävät pistepellot on lisäksi merkitty kielletyn alueen merkinnällä. Myös tonttialueiden reunoja on merkitty kielletyn alueen nauhalla kriittisimmillä paikoilla, lisäksi muutama alue merkitty kielletyn alueen merkinnällä karttaan ja maastoon.

Kilpailukeskuksessa säilötyn lumen kasalle (purukasa) meno on ehdottomasti kielletty.

HUOLTAJAKARSINA 3.-4.-OSUUKSILLA
K-paikalle johtavan viitoituksen varrella, kentän eteläpäässä, on huoltajakarsina, jossa joukkueen huoltaja voi opastaa 3-4. osuudelle lähtevää suunnistajaa reitin suunnittelussa. Karsinaan pääsee vain huoltajakortilla.

Rintanumerot
Kaikilla osuuksilla käytetään rintanumeroita. Numero on kiinnitettävä selvästi paidan rintamukseen. Omat hakaneulat! Joukkueiden numerointi on vuoden 2012 viestin sijoitusten mukainen. Tähdellä (*) merkittyjen joukkueiden numerointi ei kuitenkaan perustu v. 2012 sijoitukseen. Yhdistelmäjoukkueet on merkitty Y-kirjaimella (samoin ne joukkueet joilla on tyttö ankkurina, täytyy merkitä Y-kirjaimella). Joukkuenumeroa, osuusnumeroa tai yritystunnuksia ei saa taittaa piiloon. Numerossa on viivakoodi, jonka tulee säilyä vahingoittumattomana emit-korttien sisäänlukuun saakka.

Emit-kortit
Kilpailussa käytetään elektronista emit-leimausjärjestelmää. Tarkistuslipukkeet jaetaan seuran materiaalipussissa. Kirjoita tarkistuslippuun joukkuenumero, osuus ja emit-kortin numero. Vaihtokarsinaan siirryttäessä emit-kortit luetaan tuloslaskentajärjestelmään ja nollataan. Joukkueen on käytettävä vähintään kolmea emit-korttia. Samaa korttia ei saa missään tapauksessa käyttää kahdella perättäisellä osuudella eikä kahdessa eri joukkueessa.

Jos oma emit-kortti todetaan toimimattomaksi vaihtoon mentäessä, järjestäjät antavat toimivan kortin lainaksi. Jos yhteislähtöön lähtijän kortti on vielä aiemman osuuden suunnistajalla, lähtijä saa järjestäjiltä kortin lainaksi.

Seurojen kilpailumateriaali
Kilpailumateriaali on noudettavissa seuroittain perjantaina klo 16 – 22 ja lauantaina klo 8.00 alkaen kilpailukeskuksessa olevasta Infosta. Vain ne seurat, jotka ovat maksaneet kaikki maksunsa saavat kilpailumateriaalin, johon kuuluu mm. kilpailunumerot ilman hakaneuloja, käsiohjelmat, karttojen palautuslipuke, huoltajakortti, mahdolliset vuokra-emitit ja emit-tarkistuslipukkeet. Hakaneuloja ei kilpailumateriaaliin kuulu, vaan kilpailija käyttää omia hakaneuloja. Rintanumeroita ei kerätä pois. Seuran edustaja kuittaa vuokra-emit saaduksi seuramateriaalin yhteydessä. Palauttamatta jätetystä kortista laskutetaan seuraa 80 € / kortti.

Lähtöluettelo
Lopullinen lähtöluettelo on nähtävillä kilpailun www-sivuilla torstaina 22.8. klo 16 ja tulostaululla.

Juoksujärjestykset
Joukkueiden juoksujärjestykset on ilmoitettava perjantaihin 23.8. klo 18 mennessä. Juoksujärjestyksen voi ilmoittaa internetissä osoitteessa www.jukola.com tai Infosta saatavalla lomakkeella.

Juoksujärjestykseen ilmoittamisajan jälkeen tulleet muutokset, jotka on aiheuttanut jokin pakottava syy, on ilmoitettava perusteluineen infoon lauantaina viimeistään klo 9.30. Kilpailunvalvoja hyväksyy tai hylkää muutosesitykset ottaen huomioon esitetyt perustelut.

Lähtö
Ensimmäisen osuuden kilpailijoiden Emit-korttien sisäänluku ja nollaus alkaa klo 10.50 ja päättyy 11.20. Sisäänluvun ja nollauksen jälkeen kilpailijat siirtyvät lähtöalueen ja K-pisteen väliselle alueelle. Omalle lähtöpaikalle mennään kuulutuksen ohjeiden mukaan. Kartat jaetaan käteen 2 min ennen lähtöä. Lähtijä tarkistaa, että hänen kartassaan on oikea lähtönumero. Karttaa ei saa avata ennen lähtöä. Lähtö videoidaan. Varaslähdön ottanut joukkue hylätään.

Vaihto
Osuuksien 2.-7. juoksijat saapuvat  Emit-korttien sisäänlukuun ja nollaukseen hyvissä ajoin ennen joukkueen arvioitua vaihtoaikaa ja siirtyvät sen  jälkeen odottamaan merkityille verryttelyalueille. Lähtevien juoksijoiden reitillä ei saa verrytellä eikä muutenkaan oleskella. Vaihtopuomille siirrytään kun oma joukkue on tulossa vaihtoon. Verryttelyalueella on WC. Viimeiseltä rastilta juostaan viitoitusta vaihtoon.  Opasteiden mukaan valitaan oman osuuden karsina. Kaikilla osuuksilla on vaihto-/ maalileimaus.

Maastosta saapuva kilpailija luovuttaa oman karttansa auki levitettynä toimitsijalle ja jatkaa sen jälkeen karttatelineille, josta ottaa oman kilpailunumeronsa mukaisen kartan ja vie sen vaihtopuomilla odottavalle seuraavan osuuden kilpailijalle. Tarkista, että otat oikean joukkueen ja osuuden kartan. Karttatelineestä väärän kartan ottanut joukkue hylätään. Jos joku on ottanut joukkueesi kartan, ilmoita siitä toimitsijalle. Varakarttapaikasta saat varakartan (aikahyvitystä ei anneta).

Vaihtoon tullut kilpailija poistuu vaihdon jälkeen Emit-kortin sähköisen luvun (emit-out telttaan) läpi. Mikäli leimoissa on epäselvyyksiä, ohjataan kilpailija tarkempaan selvitykseen. Viestinomainen vaihto lopetetaan klo 15.20, minkä jälkeen tulevat joukkueet ohjataan suoraan leimojen tarkistukseen.

Maali
Viimeiseltä rastilta juostaan viitoitusta opasteiden mukaiseen maalikarsinaan. Sijoitus ratkeaa maaliviivalla. Kirikamppailuissa maaliintulojärjestyksen ratkaisee maalituomari sijoitusten 1-40 osalta. Maaliviivan jälkeen sijaitsevassa maalipisteessä suoritetaan leimaus, josta otetaan joukkueen maaliintuloaika. Maaliintulon jälkeen kilpailija jatkaa leimantarkastukseen. Maali suljetaan klo 18.00.

Lähtö-, vaihto- ja maalitoimintojen havainnollistaminen eli ns vaihtodemo
Toiminnot havainnollistetaan klo 10.45 mallijuoksijoiden ja kuulutuksen avulla.

Yhteislähtö osuuksille 2-7
Yhteislähdössä lähtevien kilpailijoiden tulee luetuttaa ja nollata korttinsa ‘Emit IN’ -teltassa sekä siirtyä vaihtoalueelle klo 15.20 mennessä. Vaihto suljetaan klo 15.20, jonka jälkeen vaihtopuomi avataan ja kaikki yhteislähtöön osallistuvat kilpailijat siirtyvät karttatelineelle oman karttansa luokse. Yhteislähtö tapahtuu klo 15.30 kuulutuksen ohjeiden mukaisesti.

Itkumuuri
Mikäli leimoissa on epäselvyyksiä emit-kortin sähköisessä luvussa, tehdään hylkäysesitys ja asia selvitetään välittömästi leimantarkastuspisteessä itkumuurilla. Jos suoritus todetaan virheelliseksi puuttuvan tai väärän rastileiman tai vastaavan syyn takia, tarvittaessa pyydetään joukkueen huoltaja paikalle. Hylkäys vahvistetaan vasta tämän jälkeen.

Keskeyttäneet saapuvat normaalisti vaihtoon ja maaliin: kilpailija vie kartan vaihtopuomilla odottavalle seuraavan osuuden suunnistajalle. Keskeyttänyt kilpailija ilmoittaa keskeyttäneensä ‘emit out’ -teltassa. Mikäli kilpailija tulee keskeyttäneenä/loukkaantuneena ohi maalin ja vaihdon, tulee hänen ilmoittautua ‘emit out’ -teltassa ja luovuttaa karttansa toimitsijoille.

Hylätty tai keskeyttänyt joukkue saa jatkaa viestiä aina maaliin asti. Jos hylätty tai keskeyttänyt joukkue on kuitenkin vähemmän kuin puoli tuntia jäljessä johtavaa joukkuetta, joukkueen viestiä myöhäistetään ja seuraava vielä maastoon lähtemätön viestinviejä päästetään lähtemään osuudelleen vasta, kun puoli tuntia on kulunut kärjen vaihdosta. Myöhäistettävän joukkueen seuraavan lähtevän osuuden kartta poistetaan karttatelineestä ja tilalle laitetaan osuusvärillä oleva lomake, jossa on kirjattuna joukkueen numero ja ilmoitettu milloin ko. joukkue aikaisintaan voi jatkaa viestiä. Tuleva viestinviejä ottaa kyseisen lomakkeen karttatelineesta ja vie sen puomilla odottavalle juoksijalle. Juoksija saa myöhäistettävän osuuden kartan varakarttapisteestä ko. lomaketta vastaan.

GPS -seuranta
Osuuksilla 2, 5 ja 7 on gps -seuranta. Ilmoitettujen joukkueiden on käytettävä annettua gps -laitetta. Gps -seurantalaitteen ja kantoliivin jako ja pukeminen tapahtuu ‘Emit IN’ –teltassa kilpailijan siirtyessä verryttelyalueelle. Suorituksen jälkeen laitteet kerätään pois vaihdon/maalin Emit -tarkistuspisteessä. 2. osuudelle gps -seurantalaitteen saavat ne 22 joukkuetta, jotka ilmoitetaan kisojen www-sivuilla kilpailuviikolla ja ilmoitustaululla. Osuuksille 5 ja 7 voidaan lisätä tarpeen mukaan seurattavia joukkueita, seurattavat joukkueet ilmoitetaan ilmoitustaululla ja Emit-In teltassa. Järjestäjällä on tarvittaessa oikeus muuttaa gps -seurattavia joukkueita kilpailun aikana.

Seuranta nähtävissä kilpailukeskuksessa. Seurantaan pääsee myös kisasivuilta (/) löytyvien linkkien kautta.

Suunnistajapankki
Suunnistajapankkiin ilmoittaudutaan kilpailujen nettisivulta löytyvän “Suunnistajapankki” linkin kautta tai Infoon sieltä saatavalla lomakkeella viimeistään la 24.8.2013 klo 9.50. Suunnistajia voi varata yhdistelmäjoukkueisiin suunnistajapankista vain netin kautta. Yhteydenpito juoksijaan/joukkueeseen tapahtuu soittamalla, ja ilmoittamalla juoksijapankkiin, että henkilö on löytänyt joukkueen tai joukkue juoksijan.

La 24.8 klo 9.50:n jälkeen Info sijoittaa suunnistajapankista varaamatta jääneet suunnistajat suunnistajapankki-joukkueisiin.

Alkuosuuksien suunnistajista pyritään myös muodostamaan suunnistajapankkijoukkueita, vaikka joukkueesta puuttuisikin loppuosuuden suunnistajia. Esim. jos suunnistajapankista löytyy suunnistajia osuuksille 1, 2, 3 ja 4, mutta ei enää osuuksille 5, 6 tai 7, niin osuudet 1-4 juoksevat normaalisti viestin aloitusosuudet eli 1. osuuden suunnistaja lähtee normaalissa lähdössä klo 11.30.

Lauantai-aamuna ilmoitustaululla on nähtävissä suunnistajapankissa olevien juoksijoiden tilanne. Infosta voi kysyä vapaita juoksijoita klo 9.50 asti. Sen jälkeen tapahtuu suunnistajapankki-joukkueiden muodostaminen. Suositeltavaa on, että viestinomaisesti juoksevien suunnistajapankkijoukkueiden juoksijat ja heidän huoltajansa kokoontuisivat Infon vieressä klo 10.30 joukkuetovereihinsa tutustumista varten. Muistakaa pukea numerolaput päälle!

Mikäli ‘normaalista’ seurajoukkueesta tulee yhdistelmäjoukkue, on tästä ilmoitettava Infoon juoksujärjestyslomakkeella viimeistään la 24.8 klo 9.50.

Pukeutuminen, pesu ja WC:t
Pukeutuminen kenttäolosuhteissa ja pesupaikat Urheilutalon (pojat) ja VPK-talon (tytöt) tiloissa (opasteet). WC:t kilpailukeskuksessa ja vaihtopaikalla bajamajoissa.

Ensiapu
Kilpailukeskuksessa sen on ensiapupiste, jossa päivystää myös lääkäri. Sijainti on merkitty kilpailukeskuskarttaan.

Palkintojenjako
Kilpailun 15 parasta seurajoukkuetta palkitaan Nuorten Jukola -mitaleilla. Kunniapalkinnon saa seitsemän parasta seurajoukkuetta. Voittajajoukkue saa vuodeksi haltuunsa kiertopalkinnon ja omakseen kiertopalkinnon pienoismallin.

Palkintojenjako varten joukkueet kokoontuvat juhlalavan läheisyyteen sijoituksensa mukaisiin paikkoihin ohjauksen mukaan viimeistään klo 15.20. Palkintojenjako alkaa klo 15.30. Seuratkaa kuulutusta. Palkittavat joukkueet siirtyvät palkintojenjakoon käänteisessä järjestyksessä kuulutuksen ja toimitsijoiden ohjeiden mukaisesti. Yhdistelmäjoukkueet eivät voi saada Nuorten Jukola -mitaleja eivätkä kunniapalkintoja.

Nuorten Jukolan kiertopalkinto
Nuorten Jukola 2013 kilpailussa ratkeaa myös kiertopalkinnon voittaja.

Kiertopalkinnon säännöt:

  1. Osuuspankki-ryhmän lahjoittamasta kiertopalkinnosta kilpaillaan Nuorten Jukola -viestissä vuodesta 2007 alkaen seitsemänä peräkkäisenä vuonna.
  2. Kiertopalkinnon saa vuodeksi haltuunsa seura, jonka joukkue voittaa lopputuloksiltaan hyväksytyn kilpailun. Voittanut seura säilyttää palkinnon huolellisesti, vastaa asiaankuuluvista kaiverruksista ja toimittaa palkinnon seuraavaan kilpailuun.
  3. Vuosien 2007-2013 kilpailuissa jaetaan kiertopalkintopisteitä 15 parhaalle seuralle seuraavasti: Voitosta saa 25 pistettä ja seuraavista 20-15-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 pistettä.
    1. Jos 15 parhaan joukossa samalla seuralla on kaksi tai useampia joukkueita, pisteitä saa ainoastaan parhaiten sijoittunut joukkue. Vapaaksi jäävät pistemäärät siirtyvät seuraavaksi parhaalle seuralle.
    2. Pisteitä ei jaeta yhdistelmäjoukkueelle, joka on hyväksytty kilpailun ulkopuoliseksi osanottajaksi.
  4. Kiertopalkinnon saa omakseen v. 2013 seitsemän kilpailun jälkeen seura, joka vuosina 2007-2013 on viidessä kilpailussa saavuttanut korkeimman yhteispistemäärän. Jos useampi seura on saavuttanut samat pisteet, on voittaja se, 1) jolla on eniten voittoja, ja ellei voitto näinkään ratkea, niin se, 2) jolla on voittojen lisäksi eniten kakkossijoja, sen jälkeen kolmossijoja jne.

Karttojen palautus ja reittihärveli
Kartat jaetaan seurojen materiaalipussissa olevaa karttojen palautuslipuketta vastaan Infosta yhteislähdön jälkeen klo 15.40. Joukkueiden palautuskarttoihin sisältyy suunnistajien suunnistamat radat sekä yksi Kaikki rastit -kartta.

Nuorten Jukolan reittihärveli avataan sunnuntaina kilpailun jälkeen. Juoksijoita pyydetään piirtämään reittinsä reittihärveliin.

Kaupat
Kilpailukeskuksessa on urheiluvarustemyymälöitä.

Kilpailuravintola
Kilpailuravintolassa myydään monipuolisia ja herkullisia tuotteita.

Turvallisuus
Avotulen teko, sekä kaasu- ja trangiakeittimien käyttö ja tupakointi kilpailukeskuksessa on ehdottomasti kielletty.

Seurateltat
Seuratelttojen pystytys etukäteisvarausten mukaisesti jaetulle paikalle. Telttapaikkakartta julkaistaan nettisivuilla ja ilmoitustaululla.

Nuorten Jukolan harjoituspaketit löytyvät kisasivuilta. /yleista/harjoitusmahdollisuudet/

Mallisuunnistus on avoinna kilpailun alkuun asti. Karttoja saa ostaa nettisivuilla olevien yhteystietojen kautta sekä infosta sen aukioloaikoina. Majoituskoululta mallisuunnistukseen matkaa 100m. Toinen lähtöpaikka kilpailukeskuksesta pohjoiseen Elimäentien toisella puolella. Kartassa valmiit rastipisteet, joista jokainen voi muokata omanlaisensa radan.

Löytötavaroita voi kysellä Infosta.

Kilpailuohjeita voidaan täydentää ja tarvittaessa tarkentaa. Lopulliset kilpailuohjeet julkaistaan kilpailukeskuksen ilmoitustaululla ja nettisivuilla.

Hyvää kilpailuonnea!