Järjestävät seurat

Nuorten Jukolan 2013 järjestävät Sippurasti ja Kouvolan Rasti.

Kouvolan Rasti-72 on noin 270 jäsenen suunnistuksen erikoisseura, joka juhli 40-vuotispäiviään lokakuussa 2012. Seuran suunnistajat ovat menestyneet erityisesti hiihtosuunnistuksessa, josta on saavutettu useita nuorten MM-mitaleja. Jukolan viesteistä seuralla on kaksi kakkossijaa ja järjestäjänä seura oli vuonna 1983. Nuorten Jukolan KouRa on järjestänyt aiemmin vuonna 1989.

Sippurasti on vuonna 1974 perustettu suunnistuksen erikoisseura, joka toimii nykyisin Kouvolan kaupunkiin kuuluvan Anjalankosken kaupungin alueella. Myös SipRalla menestystä on saavutettu eniten hiihtosuunnistuksessa Mirja Puhakan maailmanmestaruuden myötä. Viesteistä seuralla on Venlojen viestin voitto vuodelta 1978. Järjestelypuolella seura on toiminut Sippu-Jukolan isäntänä 2005. Sippurastin jäsenmäärä on suunnilleen sama kuin Kouvolan Rastin.

Vuoden 2010 kesäkauden jälkeen molempien järjestävien seurojen suunnistajat ovat edustaneet yhteisen edustusseuran Kouvolan Suunnistajien värejä yhdessä muina jäseninä olevien Kuusankosken Urheiluseuran ja Kouvolan Varuskunnan Urheilijoiden suunnistajien kanssa.