Terlaner ensimmäisenä italialaisjoukkueena Nuorten Jukolaan

Tämän vuoden Nuorten Jukolaan ensimmäisenä ulkomaalaisjoukkueena ilmoittautui italialainen Terlaner Orientierungsläufer, joka lähtee nyt ensimmäistä kertaa Nuorten Jukolaan. Muitakaan italialaisjoukkueita ei ole viestissä aiemmin nähty.

Ensimmäisellä kerralla tarkoituksena on hankkia kokemusta, eikä varsinaista sijoitustavoitetta ole asetettu. Itse viestissä hyväksytty suoritus on tärkein tavoite. Kaiken kaikkiaan Suomen-matkan tarkoituksena on rakentaa nuorten ryhmää ja luoda sille yhteishenkeä – ja pitää hauskaa! Tähtäin on tulevaisuudessa.

Nuorten Jukolan seitsikko on jo valittu, mutta matkaan lähdetään huomattavasti isommalla porukalla, sillä mukana on myös juoksijoiden perheenjäseniä. Yhteensä mukana on 32 ihmistä.

Terlanerin tiimi saapuu Suomeen hyvissä ajoin, sillä he leireilevät ennen Nuorten Jukolaa Jämillä, jossa tarkoitus on ottaa tuntumaa suomalaiseen maastoon. Vaikka Jämin kankaat eivät täysin Nuorten Jukolan maastoa vastaakaan, ovat ne varmasti tyypiltään lähempänä sitä kuin Pohjois-Italian metsät.

Italialaisporukan johtajana Nuorten Jukolan matkalla toimii takavuosina Suomessakin paljon suunnistanut Mihail Mamlejev. Hän kertoo, että suunnistus ei vielä ole Italiassa kovin suuri urheilulaji. Aktiiviharrastajia on pari tuhatta. Tämänvuotisten MM-kisojen myötä laji on kuitenkin saanut enemmän näkyvyyttä, vaikkakin lähinnä vain alueellisessa mediassa. Valtakunnallinen julkisuus on vieläkin liian vähäistä.

Terlaner Orientierungläufer on italialaisen mittapuun mukaan melko suuri seura. Suunnistajia seurassa on noin 80. Seuran saksankielisen nimen selittää se, että se toimii Pohjois-Italian saksankielisellä Etelä-Tirolin alueella (saksaksi Südtirol ja italiaksi Alto Adige). Terlan on melko pieni paikkakunta. Asukkaita on noin 4000.

Teksti: Tuomas Väinä.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät